Lelkesen szitálták a lisztet

2017. július 17., 18:41 szerző: Pogács Mónika
komment
VASVÁR Népi játékokat, hagyományokat felidéző tábort szervezett óvodásoknak, kisiskolásoknak a Nagy Gáspár Kulturális Központ.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- A kicsik szappannal zsebkendőket mosnak egy fateknőben. Szintén egy teknőben magokat szitálnak. Régi fajátékokkal játszanak, később táncolunk, énekelünk, körjátékokat játszunk együtt - mondta Kiss Réka foglalkozásvezető. A csaknem 15 kisgyermek az intézmény melletti rétet vette birtokba, és tanultak négy napon át táncokat, dalokat, ismerkedtek az egykori paraszti életmóddal, háztartási eszközökkel, szokásokkal. - A mosásban a lányok jeleskednek, általában ők szeretnek vizezni. A fehér zsebkendőt, ha megszárad, akár a legény kezébe is adhatják. De szeretnek szitálni is, ezt figyeltem meg óvodai munkám során. Nyakig lisztesek lesznek, de a lényeg, hogy a technikát elsajátítsák - hangsúlyozta Kiss Réka.

Egy másik teknőben mostak, ebben szitáltak Fotó: Pogács Mónika

Míg a lányok mostak, a fiúk legényes játékokat, a patkódobást, a lopótökkel babzsákütést és a mini asztali tekézést gyakorolhatták. Utóbbit Réka nagypapája készítette csaknem fél évszázada.

Pogács Mónika

2017. július 17., 18:41 szerző: Pogács Mónika

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...