Jó reggelt, Vas megye!

2017. május 27., 06:30 szerző: Kelemen Attila
komment
Sokan vártunk már arra, hogy a – nem túl rövid nevű – MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete idén is mihamarabb közhírré tegye, hogy a Balaton víze strandolásra alkalmas.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mi több, a hétvégén 20 Celsius-fok körüli hőmérsékletű lesz a hőn szeretett „tengerünk” vize. És aki azt gondolja, hogy mindezt nem képtelenség fokozni, az most jól figyeljen: nem csak májusban, hanem a következő hónapokban is kiváló lesz a tó vízminősége.

Most tavasszal a tóparti sétáink hangulatát a  Balaton halai is magasabb szintre emelhetik. Ugyanis elkezdődött a legtöbb halfajunk ívása, így különösen látványos jelenség mostanság, hogy a nyílt vízi területeken élő fajok partközelbe húzódnak. Néhol olyan nagy lehet a nyüzsgésük, hogy szinte azt hisszük: forr a víz. És aki nem elégszik meg a dévérek, küszök násztáncával; annak különösen ajánljuk a keszthelyi öböl, valamint Szigliget térségét. Tudniillik a nádas területekhez szokott harcsák is akácvirágzáskor gondoskodnak arról, hogy legyenek utódaik. Ha szerencsénk van, megpillanthatunk egy-egy hatalmas példányt a kristálytiszta vízben. Szinte már látom magam előtt, hogy ültünk a mólón és néztük, hogy járja a táncát a vízen a fény...

Kelemen Attila

2017. május 27., 06:30 szerző: Kelemen Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...