Vélemény

2017.06.12. 19:44

Jó reggelt, Vas megye!

Tegnap, 83 esztendős korában elhunyt Sam Panopoulos görög származású kanadai étteremtulajdonos, aki 1962-ben feltalálta a hawaii pizzát, vagyis azt, hogy konzerv ananászt és sonkát használt feltétként saját éttermében.

Kerekes Béla

Nem mondhatni, hogy a gasztronómia világában egyöntetű lelkesedéssel fogadták a találmány globális hódítását, mert miközben a pizzériák sorra bővítették vele a választékot az étlapon, mások (köztük például érdekes módon az izlandi miniszterelnök) nagy nyilvánosság előtt adtak hangot annak, hogy mi a bánatot keres az amerikai-olasz tésztán az egyébként közkedvelt trópusi gyümölcs.

Mindegy is, Panopoulos úr öröksége most már biztosan velünk marad, akárcsak azoké a névtelen hősöké, akik kitalálták a milánói sertésbordát, a pacalpörköltös rétest és a lilahagymás-kolbászos lángost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!