Vélemény

2017.06.12. 19:12

Körömpörkölt - Aki férjet akar magának, az ma tükörbe néz

Ha egy kicsit is unalmasabb a beszélgetőpartner az átlagosnál, azon kapom magam, hogy lopva híreket olvasok a telefonomon, miközben persze jelentőségteljesen hümmögök.

Budai Dávid

Nem szép dolog, tudom, de ez van. Régen nem ez volt, régen megfigyelték a dolgokat, és aztán ha többször úgy történt meg ugyanaz, hogy az sokaknak feltűnt, akkor azt megjegyezték. De vajon hány éven keresztül kellett negyven napig esni az esőnek Medárdkor, hogy azt feljegyezzék? És ez még csak hagyján, hiszen itt elég volt számolni, de hogy ki látta meg az összefüggést a szeptember 14-ei napsütés és a derűs tavasz között, az rejtély.

Megfigyeltek régen mást is, példának okáért, hogy pók szerencsét hoz, a fekete macska meg szerencsétlenséget, de rájöttek arra is, ha a bal ajtófélfába bele van állítva egy kés, az bizony úgy távol tartja a gonoszt, hogy csak na. Nem is olyan régen, egy idős asszonynál jártam vendégségben. Látom ám, ott van a kés mindegyik ajtóban. Na, gondoltam magamban, ide a gonosz be nem jut, hanem az egyik szobában ki volt cserélve az ajtó tokostul, így ott gonosz ide, gonosz oda, nem volt kés, tudniillik igen drága volt az ajtó.

Ott vannak aztán a számok. Mindenki tudja, a 13-as szám nem egy sima szám, főleg nem pénteken és főleg nem júniusban, és legfőképpen nem teliholdkor. Három évvel ezelőtt június 13-a péntekre esett, és telihold is volt hozzá. A hozzáértők tudják, ez tízmilliószoros napot jelentett akkor, aznap az univerzumból jó sok energiát le lehetett szívni. Na de elég a nosztalgiából, se péntek nincsen, se telihold, viszont nagyon is június 13-a van. Ma van a férjjósló, szerelemvarázsló nap: amikor a lány éjszaka megláthatja a tükörben a jövendőbelijét. Feltéve persze, hogy nem naplemente után szaladgál a szeméttel, nem ül az asztal sarkára, nem eszik merőkanállal, és nem hagyja magát körbesöpörni. Éberség lányok, éberség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!