Vélemény

2017.07.20. 17:35

Rukkola - Inkább két görögdinnye, mint egy savanyú uborka?

Esteledett már, amikor a három nő belépett az étterembe.

Nagy Ildikó

Egyenesen a süteményes pulthoz léptek, és mint a gyerekek a becsomagolt ajándékokkal körülbástyázott karácsonyfa körül, izgatottan toporogtak előtte. Kardinális szeletet kértek, majd a kerthelyiségben letelepedtek egy asztalhoz. A pincér kihozta a süteményeket, és öröm volt nézni, ahogy a három nő rávetette magát a krémes-habos csodákra. Úgy saccolom, hetven év felettiek lehettek, ősz hajú, telt és vidám teremtések, tarka ruhákban. Közben a zenekar tüzes dallamokat játszott, két férfi és két nő pedig a színpad előtt salsázott. Két átlagos férfi és két teltebb nő. Őket is jó volt nézni... A szomszéd asztalnál egy fiatal pár ült: vacsora közben alig-alig szóltak egymáshoz, a mobiltelefonjaikat nyomkodták, a nő salátát evett (vagy inkább turkált), szexi fekete overált viselt, vékony volt és nagyon-nagyon szomorú, vagyis inkább úgy mondanám: savanyú.

És hogy miért írtam ezt le? Mert felháborított az a közösségi oldalon terjedő levél, amelyet egy fiatal lány írt. Az Őrségben nyaralt, lovagolni szeretett volna. Telefonon bejelentkezett az egyik lovardába, ahol másnap kora reggel fogadták. Nem is akárhogyan... A tulajdonos állítólag megvetően végigmérte a lányt, megkérdezte, hány kiló, majd közölte vele, hogy nem ültet fel a lovára egy 95 kilós nőt. (Csak zárójelben: szerintem már mindegyikünk látott 95 kilós férfit lóháton.)

Nem nyitnék vitát arról, hogy sok-e a 95 kiló egy nőn, maradjunk annyiban: a férfiak többsége eskü alatt vallja, hogy sokkal, de sokkal jobb ránézni egy telt, de vidám, jókedvű nőre, mint egy savanyúuborka-ábrázatú bombázóra.

A lovardás viselkedésén viszont érdemes elgondolkodni. És nem csak a faragatlan stílusa miatt. Ez a 95 kilós lány ugyanis világgá kürtölte, hogyan viselkedett vele. És bizony hiába igyekeznek a környékbeli vendéglátók, hiába kényeztetik, látják el mindenféle földi jóval a vendéget, ha akad egy bárdolatlan stílusú jóember, aki egyetlen pillantással és egy meggondolatlan, sértő megjegyzéssel tönkretesz mindent. És nemcsak a 95 kilós lány nyaralását, hanem a többi vendéglátó sok-sok éves munkáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!