Vélemény

2017.08.02. 19:14

Terka-sztorik

Azt hiszem, valami baj lehet velem, mert egy ideje elfelejtettek a Gratulálunk, ön nyert! kezdetű szöveggel telefonáló ismeretlenek.

Tersztyánszky Krisztina

Volt egy időszak, amikor szinte hetente örülhettem valami csodás nyereménynek. Nyertem nyaralást, ingyen vacsorát, voltam szerencsés kiválasztott arra, hogy akciósan részt vegyek egy csodálatos kozmetikai kezelésen. Nem ritkán az interneten keresztül értesültem róla, hogy immár több millió dollár boldog tulajdonosa vagyok. Lehet, hogy a szigorúan bizalmas adatkezelésük során elterjedt rólam, hogy nem vagyok ilyesmire vevő, és sehova se megyek el?De most már nem kell telefon és nem kell e-mail sem: a közösségi média nap mint nap ontja a csodálatos nyerési lehetőségeket. Aki szerencsés, csak otthon ül és osztogatja a különböző hirdetéseket, és az ölébe hullik minden! A megosztók között kisorsolunk egy faházat! Aki eltalálja, hogy milyen színű az Audi, részt vesz a sorsoláson! Megoldhatjuk így az étkezésünket is: lehet nyerni sajtot, szalámit, és a véleményünk megfogalmazása ellenében vegyes élelemcsomagokat is. Sok olyan varázsoldal is érkezik, amelyet ha megosztunk másokkal, egy zsák pénz hull az ölünkbe, és a szerencse lesz osztályrészünk! Ezzel pedig igazán nem szívesen viccelek, de vannak olyan képek is, amelyre ráklikkelve az üdvösséget is elnyerhetjük! És még mindig nem tettünk semmit, csak klikk!Csak remélni tudom, hogy az internethasználók körében az átlagosnál egy picit erősebb a józan gyanakvás, és egy kicsit kevésbé ragályos a bugyutaság. Persze, biztosan vannak kivételek, és vannak, akik tényleg komolyan gondolják a nyereményjátékot. De azért úgy érzem, egy kicsit elszaladt a szekér ezekkel az olcsó trükkökkel. Miközben a reklámokat állítólag szigorú törvény szorítja keretek közé, a kattintásért fűt-fát ígérő kalandorok szabadon garázdálkodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!