Vép

2014.05.24. 16:54

Adományokból építették az iskolai kosárlabda pályát

Vép - Játékos mozgásfesztivált rendeztek szombaton a gyermeknap apropóján a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, egyúttal új kosárlabda pályát avattak.

Simon Erzsébet

A tanulók pecsétgyűjtő állomásokon szerezhettek pontokat különféle ügyességi és sportjátékok teljesítésével. A szülői közösség és az önkormányzat által felajánlott sportszereket, ajándékokat azok között sorsolták ki, akik a legtöbb pecsétet szerezték a pontgyűjtő füzetükbe. A gyereknap egyúttal jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy felavassák az iskola vadonatúj szabadtéri kosárlabda pályáját. A létesítmény az önkormányzat és az általa létrehozott Tudás Fája Közhasznú Alapítvány támogatásával, adományokból valósulhatott meg. A mintegy 1,3 millió forintos beruházás költségeinek zömét egy személytől kapták. Hétszázezer forint érkezett a vépi gyökerekkel rendelkező, jelenleg budapesti Tancsics (Réti) Sándortól. Ő korábban Németországban élt, ottani munkájának jövedelmét a fiainak ajánlotta; ám ők azzal hárították el az ajándékot, hogy jó körülmények közt élnek, használja a pénzt másra a saját belátása szerint. Tancsics (Réti) Sándor ezért a szülőhelyével tett jót: a Tudás Fája alapítvány mellett jelentős összeget adományozott az önkormányzatnak és a helyi tűzoltóknak is.

Fotók: Ohr Tibor

Az iskolai kosárlabda pályát Kovács Péter polgármester, Nagyné Tancsics Ildikó iskolaigazgató, a szülői közösség nevében pedig Derdákné Rózsa Hajnalka avatta fel. És persze a gyerekek, akik rögvest birtokba is vették az aszfaltos pályát. Az ellenfél pedig nem akárki volt. A szombathelyi Falco KC kosárlabda csapatának tagjai ellen – Kálmán László korábbi legendás játékos, jelenlegi tréner irányítása mellett – mutathatták meg a lurkók, mire is képesek a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!