Vép

2015.11.11. 16:31

Varázsjogar: a diákjogokkal ismerkedtek a vépi iskolások

Vép - Interaktív foglalkozáson ismerkedhettek a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a gyermekjogokkal.

Cseszkó Tamás

Pusztai Krisztina,Bándoliné Pájer Éva, Dr. ALbert Judit (előadó), Saly Rita, Beke Péterné, Derdákné Rózsa Hajnalka (képviselő), Révi Renáta

Nagy volt a zsibongás a vépi Hatos Ferenc Általános Iskolában, ahol a résztvevők a gyermekjogokkal foglalkoztak hétfő délután. -Nagy öröm, hogy folyamatosan zajlanak színes programok a helyi általános iskolánkban - mondta el Derdákné Rózsa Hajnalka képviselő, az Ifjúsági Bizottság elnöke, aki maga is részt vett a programon. A képviselő asszony elmondta, egy sikeres pályázatnak köszönhetően két osztály ingyenesen jut hozzá egy nagy sikerű folyóirathoz, amelyhez oktatási program is kapcsolódik. - A pályázati kiírásnak megfelelően megalakult egy munkacsoport, amelynek tagjai: Bándoliné Pájer Éva, Beke Péterné, Pusztai Krisztina, Révi Renáta és Saly Rita, az a feladatuk, hogy folyamatosan mozgásban tartsák a gyermekeket. A mostani rendezvény a Varázsjogar nevet viselte.

 

A gyermekjogokat közérthető nyelven, játékos formában megismertető interaktív foglalkozás rendezési jogát országosan húsz helyszín nyerte el, köztük Vép városa is, így 30 diák 6 csapatban vehetett részt a programon. Dr. Albert Judit, a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület elnökségi tagja színvonalas, használható információkat tartalmazó foglalkozást tartott, a gyermekek pedig nagy figyelemmel hallgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!