Vép

2017.02.17. 16:20

Elfogadták a város költségvetését

Vép, Bozzai - Együttes ülést tartott Bozzai és Vép önkormányzatának képviselő-testülete: a két települést érintő költségvetési kérdéseket tárgyalták meg, majd rendeletet alkottak a 2017-es büdzsére vonatkozóan.

Tóth Kata

E szerint a bevételi és ki-adási főösszeg 557 millió 289 ezer forint lesz. Egyensúlyban van a kiadási és a bevételi oldal, minden adott az intézményrendszer zavartalan működéséhez, hangsúlyozta a polgármester, Kovács Péter. A költségvetés tárgyalása során egyebek mellett felmerült, hogy információs táblarendszert hoznának létre a településen, illetve a város tízéves évfordulójára egy Vép történetét alaposan, hitelesen és tudományosan feldolgozó monográfia összeállítása is szóba került.

A beadott Zöld város pályázat kapcsán beszéltek a területátadásokról - azóta elindultak a földhivatali bejegyzések - a pályázatnak feltétele, hogy önkormányzati tulajdonba kerüljenek a parkosításban érintett részek. (A város például átvette az egyházközségtől a tervezett parkosításban érintett területet.) További 19 napirendet tárgyalva a város képviselői tartottak ülést. Rendeletet fogadtak el a köztisztviselők részére megállapított illetménykiegészítésről és a polgármestert, köztisztviselőket, és a hivatali munkavállalókat megillető juttatásokról.

Ülésezik Vép és Bozzai képviselő-testülete. Legutóbb három napirendet tárgyaltak együtt, köztük az idei költségvetésről szólót, a mindkét önkormányzatot érintő előirányzatok tekintetében Fotó: Tóth Kata

Az eddigi évekhez hasonlóan továbbra is fenntartja az önkormányzat a köztisztviselők húszszázalékos bérkiegészítését. Januártól új illetmény és költségtérítés illeti meg a polgármestert: törvény szabályozza és egy összegben határozták meg a 2001-5000 fő lakosságszámú településeknél: 548 400, a költségtérítés 82 267 forint.

Döntöttek a képviselők egyebek mellett ingatlan-bérbeadásokkal kapcsolatban és a hulladékszállításról szóló rendelet módosításáról is: az önkormányzati rendeletben heti gyakoriságú hulladékszállításnak kell szerepelni. Ezt és még néhány kevésbé jelentős pontot kellett a legújabb törvény rendelkezéseihez igazítani.

Felülvizsgálták, de nem módosították a vépi roma nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodást. Jóváhagyták a polgármester szabadság-tervét. Előkerült a Fészek vendéglő ingyenes önkormányzati tulajdonba adásának ügye. A vagyonkezelő igazgatójának jelezte a polgármester, hogy 10 ezer forint jelképes összegért megvásárolnák az ingatlant, amelynek folyamatosan romlik az állaga.Így nem kellene kötelező önkormányzati feladatokat odatelepíteni. Vállalnák viszont az épület gondozását, hogy egyszer éke lehessen a városközpontnak.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők az intézményvezetők illetménykiegészítéséről és a kitüntetési javaslatokról.

Arról is szavaztak, hogy 100 ezer forintot utal a város a veronai buszbalesetben érintett fővárosi iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!