Vép

2015.11.23. 20:05

Öreg járgány nem vén járgány

Vép – Az idén 55 motort állítottak ki a kultúrházban, a járgányok szombatig tekinthetők meg. A megyében legalább százan szerelmesei a veterán gépeknek.

Budai Dávid

Nyolcadik alkalommal lepték el veterán motorok a kultúrházat. Sokakat csábított a kiállított 55 motorból áradó - a veterán gépek szerelmeseinek oly kedves - olajszag.

Virágh Árpád, a Vépi Nosztalgia és Hobbijármű Egyesület elnöke elmondta, megyeszerte legalább százan foglalkoznak komolyabban az öreg gépekkel, ezért nem volt nehéz összeszedni a vasparipákat.

Megtudtuk azt is, hogy a kiállított motorok csaknem mindegyike működőképes, és köztük jó pár különlegességre is lehet bukkanni.

Virágh Árpád természetesen maga is szenvedélyes gyűjtő, neki nyolc veterán gépe van, ezek közül kettőt a mai napig használ.

Persze ahhoz, hogy a nagypapa fészerben felejtett Pannóniájából kiállításra érdemes veterán csoda legyen, bizony sokat kell tenni.

Aki szemtől szemben szeretne állni az öreg kétkerekűekkel, szombatig még megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!