Vép

2014.10.01. 12:27

Sakk-matt szimultán

Vép - Elkészült a szabadtéri sakktábla a frissen felújított művelődési ház fedett udvari teraszán.

Simon Erzsébet

 

Fotó: Simon Erzsébet

Az óriás bábuk szombatig türelmesen vártak az első lépésekre. Ekkor az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! országos programsorozat kapcsán Németh Dénes, a vépi kötődésű NBI-es sakkozó szimultán mérkőzést játszott hat kihívójával. Négy meccs a tapasztalt sportoló győzelmével zárult, kettő döntetlen állással végződött.

A játszmák után nagy lelkesedéssel vették át és vették használatba a sakk szakkör tagjai a táblát. Mint a sakkozók közül Tolvaj Dezső és Savanyú Ferenc is megfogalmazta, egy titkos vágyuk vált valóra: nem is gondoltak arra korábban, hogy a kedvenc sportjukat népszerűsítő hatalmas játéktér lesz Vépen. Ám miután a közművelődési intézmény  egy százmillió forintos városi épületenergetikai korszerűsítés részeként a nyáron megújulhatott, a város vezetői saját forrásból még hétmillió forintot áldoztak arra, hogy a művelődési ház hátsó bejáratát is felújítsák, és befedjék a teraszt. S ha már lesz teteje - gondolták a képviselők -, akkor nyári szabadtéri mozizásra is alkalmassá teszik, azaz kialakítanak egy vetítési felületet. Emellett  a teraszburkolatba szabadtéri sakktáblát terveztek, mert remekül működő sakk szakköre is van a művelődési háznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!