Vép

2017.03.17. 13:50

Testvérvárosi focitorna öregfiúkkal

Vép, Nagykálló - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, Nagykálló hívta öregfiúk-labdarúgótornára testvérvárosát, Tasnádot és rajta keresztül Vépet is.

Tóth Kata

A korábban megyeszékhely, ma közel tízezer lakosú járási központ, Nagykálló, a partiumi Tasnád és a vasi kisváros, Vép képviselői jó ismerősként köszöntötték egymást. A tasnádi városnapokon évek óta találkoznak, megtárgyalják az éppen aktuális problémákat, terveket.

Nagykálló éppen ezért döntött úgy, hogy idén a vépi önkormányzatot is meghívja a rendszeresen megtartott focikupára. A képviselő-testület elfogadta a meghívást, és a Vépi Labdarúgó Öregfiúk csapatát nevezte a versengésre. Őket Kovács Péter polgármester és Szijj Vilmos alpolgármester kísérte a hosszú útra. A mérkőzéseknek a nagykállói városi sportcsarnok adott helyet.

Nagykálló, Tasnád és a Vépi Öregfiúk futballcsapata a tornán
Fotó: Győrfi Gergő

Az elsőt mindjárt Vép és Nagykálló vívta: az eredmény fölényes vépi győzelem lett. Nagykálló és Tasnád küzdelmében is a helyiek maradtak alul, így a harmadik meccs - Vép és Tasnád között - döntötte el az aranyérem sorsát. Azon is diadalmaskodott a vépi csapat, így veretlenül került az első helyre. Látszott a játékosok mozgásán a rendszeres edzés, az összeszokottság.

Külön feladatként mindegyik város egy vállalkozó szellemű kommentátort delegált, aki a másik két mérkőző fél küzdelmét mikrofonban mutatta be. Vépről Szijj Vilmos ragadott mikrofont és Szepesi Györgyöt közelítő stílusban közvetítette Nagykálló és Tasnád küzdelmét. Jutalma a legjobb szpíkernek járó oklevél lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!