Le kellett zárni a 86-os főutat

2022.03.25. 18:25

Rédicsnél fogták el az ittas cserbenhagyó kamionost, aki Kisunyomnál okozott balesetet - frissítve, fotók

Több mint négy órán keresztül le kellett zárni a 86-os főutat Kisunyomnál, miután egy ittas szlovén kamionos balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről. A balesetet okozó ittas sofőrt Rédicsnél kapták el a rendőrök és előállították, amikor el akarta hagyni az országot.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

A balesetben vétlen szemből érkező kamion 26 tonna repcét szállított, aminek körülbelül a fele borult a 86-os főútra egy száz méteres szakaszon. A baleset miatt teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt.

Forrás: Horváth Balázs

 A helyszínelés, a műszaki mentés és a kiborult rakomány feltakarítása több mint négy órát vett igénybe, a főút a több tonna kiborult olajos mag miatt rendkívül csúszóssá vált, ezért a Közút munkatársai seprőautóval takarították össze, majd a szállító cég egy kamionra pakolta a repcét egy rakodógép segítségével.

Forrás: Horváth Balázs

A forgalom várhatóan pénteken 21 óra körül indulhat újra Kisunyomnál. Az érintett útszakaszt mentesítőanyaggal is fel fogják szórni, ezután csúszásveszélyre figyelmeztető táblákat is kihelyeznek, valamint a szombati nap folyamán újabb takarításra is szükség lesz. Aki erre autózik, vezessen óvatosan.
 

Előzmény:

 

A vétlen Mercedes kamion vezetője teljesen a padkára húzódott, de így sem sikerült elkerülnie az ütközést, a tükör betörte a vezetőoldali ablakot, illetve a pótkocsi oldalából is kiszakadt egy jókora rész, a szállított 25 tonna repce jelentős része pedig a 86-os főút egy száz méteres szakaszát teljesen beborította. A szintén vétlen Mercedes személyautó is totálkárosra tört, mikor a vétlen kamion pótkocsijából kiszakadó több tíz kilogrammos alumíniumdarab a tetejére esett, néhány tíz centiméteren múlott, hogy nem a szélvédőn keresztül csapódott az utastérbe.

 

 

A 86-os főút az apró gömb alakú, olajos repcemagok miatt olyan csúszóssá vált, hogy még gyalog is nehezen lehetett közlekedni rajta, ezért a mentés, a helyszínelés és a takarítás idejére több órára teljesen le kellett zárni a forgalmas főutat, a járműveket Kisunyom belterülete felé terelték.

 

Az ütközésnek több szemtanúja is volt, illetve az okozó kamion is jelentős mértékben megrongálódott, több nagyobb darabja is a helyszínen maradt, így a rendőrök azonnal elkezdték keresni miután a szemtanúk elmondták a színét és a típusát, illetve hogy szlovén rendszámú volt a jármű.

A balesetet okozó, majd a helyszínt megállás nélkül elhagyó szlovén kamiont Rédicsnél fogták el, ahol épp el akarta hagyni az ország területét. Úgy tudjuk, hogy a sofőr ittas volt, ezért a rendőrök előállították.

 

Ismét több olyan autós volt, aki figyelmen kívül hagyta a rendőrök által terelőbójákkal lezárt útszakaszt, behajtott a helyszínre, majd néhány száz méterrel arrébb jött rá, hogy nem véletlenül zárták le a főutat, mivel a roncsok és az útra szóródott rakomány miatt nem lehetett továbbmenni. Volt olyan kamionos is, aki az egyébként elég feltűnő bójákat egyáltalán nem vette észre az út közepén és áthajtott rajtuk, majd a csattanásra figyelt csak fel és ezután fékezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!