Video

2014.07.22. 15:55

Hihetetlen videó: óvodás wakeboardos

Szombathely, Vonyarcvashegy - Csupán hatéves, de felnőtteket megszégyenítő bátorsággal és ügyességgel siklik végig a vonyarci wakeboard pályán a szombathelyi kisfiú, Baki Donát.

Farkas Eszter

Biztosan lesz mit mesélnie ősszel, amikor találkozik ovis társaival Baki Donát. A kisfiú ugyanis ezen a nyáron, június elején kezdett el wakeboardozni a Balatonon. Donát kötélpályán űzi ezt a sportot, a vonyarci strandon pedig már a csodájára járnak a vagány fiúcskának.

Baki Donát a vonyarci wakeboard pályán. A kisfiú még óvodás. Fotó: Varga Ildikó

– Úgy kezdődött, hogy egy ismerősünk megkérdezte Donátot, van-e kedve kipróbálni a vízisít – emlékszik vissza a gyerkőc büszke édesanyja, Varga Ildikó.

– A férjem már régóta wakeboardozik, én is tudok, és az idén kilencéves lányunk is megtanulta. Nekem két évembe telt elsajátítani ezt a sportot, Donát pedig néhány nap alatt megtanulta. A kisfiam először a vízisít próbálta ki. Hamar belejött, aztán az oktatója meggyőzte, hogy próbálja ki a wakeboardot is. Elmondhatatlanul büszke voltam rá, amikor felállt a deszkára és siklott a vízen – meséli Donát édesanyja.

 

– Donátot eddig nem igazán kötötte le a sport. Bár a barátai fociznak, járnak az ovival úszni és korizni is, egyikért sem lelkesült túlságosan. Úgy látom, ez nagyon tetszik neki, imád a pályán lenni. Bár nem túl közlékeny azzal kapcsolatban, hogy miért szereti ezt csinálni, de úgy látom, hogy főként a siker motiválja és persze az, hogy bizonyíthat önmagának és nekünk, a szüleinek is.

A wakeboard vízisport: művelője egy deszkán áll és kötelet fogva siklik a vízen. A kötélpályás és a motorcsónakos változata ismert.

 

Elsőre!

 

Pár nappal később, mint a profik!

 

Álló start

 

Dorka is kipróbálta... és sikerült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!