Az utolsó futam

2018.09.26. 20:47

Véget ért a 2018-as roncsderbibajnokság

Komoly versenyt hozott, szép vasi eredményekkel zárult a 2018-as országos roncsderbibajnokság idei utolsó, 7. futama.

Tóth Gábor

Kisebb tumultus a kanyarban. Németh Péter (678), Berta István (671), Berkényi Miklós (211), Mórocz Patrícia (693), Pintér Endre (611) és Pék Ferenc (636) gyűri egymást Fotó: Kámán András

Az év utolsó versenyének komoly volt a tétje, ugyanis a legtöbb kategóriában még nem dőltek el az érmes helyezések – így minden egyes pontnak nagy jelentősége volt. Ennek megfelelően 74 autót számlált a mezőny, közel száz nevezést regisztráltak a szervező vépi Speed Car Auto Motor Sport-egyesület munkatársai. A házigazda vépi klub mellett az Auto-Crash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum képviselte a vasi színeket. A pálya a szombati esőzés ellenére is kiváló állapotban volt, és vasárnap már az időjárás is a kegyeibe fogadta a szervezőket, a résztvevőket. A versenyzők kitettek magukért, látványos közelharcokat, borulásokat láthattak nézők, akik igazán jó hangulatot varázsoltak Rábatöttösre. Sokak véleménye szerint is az év egyik minden tekintetben legjobban sikerült versenyével zárult az ob 2018-as sorozata.

– Elégedettek vagyunk, a visszajelzések mind a versenyzők, mind a szurkolók részéről kedvezőek voltak – árulta el Lakatos Róbert, a Speed Car Auto Motor Sportegyesület elnöke. – Szerencsére sok vasi érem született, így a hangulatra sem lehetett panasz. Sok munkát tettünk a rendezésbe, de megérte – és jövőre visszavárjuk a mezőnyt.

Kisebb tumultus a kanyarban. Németh Péter (678), Berta István (671), Berkényi Miklós (211), Mórocz Patrícia (693), Pintér Endre (611) és Pék Ferenc (636) gyűri egymást Fotó: Kámán András

Vasi érmesek, szuperfutam: 1. Csercsics Dániel (Vép), 2. Korándi Balázs (Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Csercsics Dániel (Vép), 3. Sporeth Roland (Szombathely). Széria kicsi: 2. Lakatos Róbert (Vép). Széria közép: 1. Hajgató John George (Szombathely), 2. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Gyócsi Tamás (Szombathely). Lada: 1. Suborits Péter (Rum), 2. Barbalits Benjámin (Vép), 3. Vámos Dániel (Szombathely). Női: 2. Csercsics Dorina (Szombathely). Ifi II.: 1. László Dániel (Rum), 3. Juhász Ferdinánd Jácint (Szombathely). Szerelőfutam: 1. Horváth István (Vép), 2. Varga Zsolt (Vép), 3. Fülöp Márton (Szombathely). Ifi Trabant: 1. Suborits Zsófia (Rum). Amatőr: 2. Vörös Dániel (Szombathely).

Az eredmények összesítése még zajlik, az azonban biztosnak tűnik, hogy az Auto-Crash Szombathely SE ismét, zsinórban harmadszor nyerte meg a csapatbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!