a szerbiai Apatinban

2018.10.01. 21:50

NBC Kupa hetedszer – A répcelaki tekésekkel

Hetedszer szerepelhet a harmadik számú európai klubtornán a Répcelaki SE-tekeshop.hu férfitekecsapata. Az idei NBC-kupa kedden rajtol a szerbiai Apatinban.

Horváth Erika

Vörös Milán is jó formát mutatott a hét végi, Balogunyom elleni bajnokin

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Vörös Milán is jó formát mutatott a hét végi, Balogunyom elleni bajnokin
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Először a szuperliga negyedik helyezettjeként, majd sorozatban hatszor bajnoki bronzérmesként szerzett jogot a répce­laki tekecsapat az NBC-kupán való szereplésre. Háromszor már a dobogóra is felállhatott: 2014-ben a harmadik, 2015-ben a második fokára, 2016-ban pedig aranyérmet szerzett Kiss Zsolt együttese a nemzetközi mezőnyben. A tavalyi verseny kevésbé sikerült, hetedik helyen zártak a répcelakiak. Itt a lehetőség a javításra. A répcelakiak hétfőn utaztak el Apatinba, amelynek nyolcsávos pályáján 13 nemzet 16 női és 24 férfiegyüttese csatázik majd a dobogós helyekért. Keddtől csütörtökig rendezik a selejtezőket. A vasiak közül mindhárom napon 8 órakor, illetve 13.50-kor kezdi a 120 vegyes gurítást egy-egy játékos. Péntektől már csak a selejtezőben négy legjobban teljesítő csapat lesz versenyben; 10, illetve 14 órától rendezik az elődöntőket, szombaton pedig 8 órától a bronzmérkőzést, 11.45-től a finálét.

– Bízom abban, hogy sikerül a legjobb négy közé kerülnünk, az Bajnokok Ligája-indulást is érne. Hat-hét csapatot érzek esélyesnek erre. A miénkből négy-öt játékos jó formában van, egy-kettőnek fel kellene zárkóznia hozzájuk, akkor elérhető lenne a cél

– mondta elutazásuk előtt Kiss Zsolt edző. – Apatinban döntöm el, a nyolcból melyik hat játékos és hányadikként gurít. A magyarkupa-győztes Győr-Szol jobb besorolási pozíciót kapott nálunk, így a magyarok közül mi kaptuk a reggel 8-as és 13.50-es időpontokat. De nem szabad, hogy ez gondot okozzon. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!