Zene

2014.12.02. 10:08

A nyomok Szombathelyre vezetnek: vadonatúj album az örökmozgó Animától

A 21 éves Anima Sound System 4 éve várt Gravity and Grace című lemeze, amelyen megannyi vendégelőadó is közreműködik, pár napja jelent meg a Ruzsa Magdit és Radics Gigit is kiadó mTone kiadó gondozásában.

Ölbei Lívia

Az első pillantásra (hallgatásra) elmondható, hogy a Gravity and Grace-album az eddig is rengeteg stílusban megmártózó Anima leginkább befelé figyelő és „legspirituálisabb” lemeze. A korábban több világsztárral, például az Asian Dub Foundationnal, a Transglobal Unfergrounddal vagy éppen a De-Phazz-el is együttmunkálkodó zenekar legújabb anyagán Beck Zoltán a 30Y-ból, Pálinkás Tamás az Isten Háta Mögött-ből, Hair a Strog Deformityből énekel duettet Prieger Fannival, de a Carbonfools- és Belga-alapító szitáros Tóth Szabolcs és ifjabb Csoóri Sándor brácsás is játszik a lemezen. A fiatalabb generáció szintén tiszteletét teszi a friss albumon, így Halott Pénzzel és a Riddim Colony-s Gregory G. Ras-szal is írtak közös dalokat Priegerék. A lemezen hallható a Crossroads című dal, amelynek klipjét Londonban forgatták a Speak Easy Project-tel. Ez az a csapat, amely Menjek/Maradjak címmel sikeres dokumentumfilm-sorozatot készít elvándorlásról és visszatérésről. Na, ehhez a sorozathoz is rendszeresen szállít zenéket az Anima.

Az új Gravity and Grace-albumra újra több dalt írtak együtt a Prieger testvérek (a Budapesten élő Zsolt és a máig Szombathelyen működő Szabolcs), a megszokott módon Németh Gergellyel kiegészülve. Erre az „együttállásra” utoljára az Aquanistan című albumon került sor ilyen arányban. Az új albumon mutatkozik be szerzőként a legfiatalabb családtag, Fanni, aki immáron 6 éve a zenekar frontembere – és Prieger Zsolt lányaként ma már teljes jogú alkotótárs a zenekarban. A borítót Éder Krisztián készítette.

És persze várjuk őket Szombathelyen, a Prieger fiúk és az Anima szülővárosában, amelynek jelentősége, úgy tűnik, nem csökken a zenekar számára. Sőt: inkább növekszik, ahogy múlik az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!