Zene

2014.12.12. 20:55

Sárváron lépett fel Radics Gigi

Sárvár - Hetekkel ezelőtt barátaim megkértek, érdeklődjek a sárvári szervezőknél, vajon lehet-e még jegyet szerezni Radics Gigi Symphonic Live, azaz a Savaria Szimfonikusokkal közös adventi koncertjére. Mondták: esélytelen! A karácsonyi vásárból azonban figyelemmel kísérhették a koncertet egy nagy kivetítőn.

Kovács Ágnes

Emlékezetes volt a tavalyi hangverseny is. Gigivel akkor találkoztam személyesen először. Meg is írtam, hogy lélegzetelállítóan gyönyörű és a hangja sokkal jobb, mint a példaképeként tisztelt világsztároké. Csengő kacagással nyugtázta a bókot és édesen legyintett.

Most újra feltehettem neki néhány gyors kérdést, mert a szombathelyi próbát Sárváron folytatták másnap, így nem volt sok ideje a művésznőnek.

– A jól megszokott repertoár mellett – mert tudom, hogy az ismert dalokat szeretné hallani a közönség – hangulatos ünnepi számokat is eléneklek. Persze néhány új dalt is becsempésztem a műsorba, a most megjelent lemezről. Külön érdekesség, hogy olyan dalt is éneklek, amelyet erre az alkalomra hangszerelt Pejtsik Péter – mondta el még a koncertet megelőzően Radics Gigi, aki azt is hozzátette: a csütörtöki sárvári koncerten egyébként Pejtsik Péter dirigálta a csodálatos Savaria Szimfonikus Zenekart, akikkel fellépni már önmagában is ünnep!

Radics Gigi csütörtökön a sárvári Tinódi gimnáziumban énekelt, a város adventi koncertjén. Fotó: Archív

A koncertnek a sárvári Tinódi Gimnázium sportcsarnoka adott otthont, az érdeklődők ingyen látogathatták a hangversenyt, csak helyfoglalási kötelezettség volt. Elmondom Giginek, nálunk hetek óta családi program A Játékkészítő Álmodd meg a csodát! című számának folyamatos újrahallgatása. Kívülről tudom, köszönhetően a gyereknek...

– Az jó! Nagy kihívás a szerep. Én játszom a Hajasbabát, hat táncoslánnyal kell eltáncolnom egy borzalmasan nehéz koreográfiát. Képzeld el mindezt egy bokáig érő lila parókával a fejemen! Csodás jelmezben. Egy londoni koreográfusnővel Nichola Treherne-vel gyakorolunk rengeteget. Megkérdezem Gigit, vajon elképzelhető, hogy a világot jelentő deszkákra lép és színésznő válik belőle? Azt válaszolja, nem tervezi, hogy színészként debütál, mindene ugyanis az éneklés. Ez az év pedig a mozihoz is elvezette őt, hiszen a Swing című nagysikerű film főcímdalaként Mohamed Fatimával és Tóth Verával közösen éneklik Cserháti Zsuzsa Mennyit ér egy nő? című jól ismert slágerének feldolgozását. Gigi részt vesz a dalszerzésben is, érvényesíti elképzeléseit édesapja, Radics Tamás és zongorista-zeneszerző kollégája, Kardos Norbert mellett. A sárvári koncerten kicsit a hangszerhez ült, de aztán középre sétálva énekelt hihetetlen könnyedséggel. Az est legfényesebb pillanata talán a The Prayer című nóta volt, amelyet a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, Mérei Tamás csellóművész Gigvel közösen adott elő. A szám sokkal híresebb lett, mint a rajzfilm, amelynek betétdalaként íródott. David Foster és Carole Bayer Sager szerzeményét Celine Dion és Andrea Bocelli énekelte óriási sikerrel. Megtudtuk, Gigi Barna lány című lemeze kétszeres platina album lett. A karácsony Gigiéknél munkával telik, ugyanis A Játékkészítő előadásai mellett, december 23-án Dunaújvárosban, 26-án a Vigadóban lép fel. A meghitt pillanatokat viszont a családjával tölti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!