Zsédeny

2015.04.03. 16:39

A falu legidősebb lakóját köszöntötték Zsédenyben – Április 7-e kettős ünnep: születésnap és házassági évforduló

Három unokával, két dédunokával áldotta meg a Jóisten Nagy Lajosné Erzsi nénit, no meg jó hosszú élettel. Pénteken köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Vas Népe

Zsédenyben él lányával Erzsi néni, aki 1925. április 7-én született, néhány nap híján kilencven évvel ezelőtt. Születésnapja alkalmából köszöntötte Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bognár László, a település polgármestere.

- Észre sem veszed, hogy telnek az évek, repül az életed, és gyermekeid nőnek - ezzel a verssel köszöntötte a falu ifjúsága nevében Bognár Franciska az idős asszonyt. Erzsi néni a Rába-partján nőtt fel, édesapja molnár volt.

Ágh Péter köszöntötte Nagy Lajosné Erzsi nénit

- A mai napig jól szolgál az egészségem - árulta el az ünnepelt. - Ha valami fáj, elég egy kalmopyrin - mondta nevetve. A születésnap mellett egy másik jeles alkalomra is emlékeznek, hatvanegy éve ugyanis ezen a napon kötött házasságot férjével, akivel harminc évig voltak együtt jóban-rosszban. - Nagy szerelem volt - sóhajt fel az idős hölgy, láthatóan hiányzik neki a férje. Ágh Péter felidézte, 1925-ben sok jeles személyiség született, többek között Darvas Iván, Kállai Ferenc, Buzánszky Jenő. - Jó évjárat volt, hiszen ahogy Önre nézek, én magam is erőt merítek - fogalmazott a képviselő, majd átadta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot. Bognár László polgármester is köszöntötte a falu legidősebb lakóját, mint mint mondta Erzsi néni soha nem kért segélyt, ezért is szeretné átadni a település támogatását, amellyel a megbecsülésüket szeretnék kifejezni.

Az ünnepelt a mai napig süt, a húsvéti ünnepekre mazsolás fonott kaláccsal készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!