Sport

2015.11.11. 15:22

Vasi érmek a birkózó diákolimpiáról

Szombathely – Két arany-, két ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a Haladás VSE birkózói a 2015/2016-os diákolimpia szabadfogású országos döntőiben.

Horváth Erika

A II. korcsoportosoknál négy Haladás-birkózónak sikerült az éremcsatákig eljutni és végül dobogóra is állni. Az 50 kg-os Hajba Szabolcs (Brenner) döntőt vívhatott a 21 fős mezőnyben, akárcsak az 54 kilós (10 induló) Nagy Dániel (Gárdonyi, Sorkifalud) – végül mindketten ezüstérmesek lettek. Bronzérmet szerzett a 29 kg-ban (19) Buday Bálint (Bercsényi) és a 46 kilóban (23) Gellén Milán (Zrínyi).

A tiszakécskei versenyen a III. korcsoportban született a legnagyobb vasi siker: a legnépesebb, 28 főt felvonultató 50 kg-os súlycsoportban Takács Ferenc (Apponyi, Gencsapáti) bizonyult a legjobbnak, öt győzelemmel ért fel a dobogó legmagasabb fokára. Az 58 kg-ban (20 fő) Nemes Bálintnak (Zrínyi) négy meccset kellett nyerni az aranyéremért – fölényére jellemző, hogy egyetlen pontot sem értek el vele szemben ellenfelei. A Haladás VSE további három versenyzője a bronzéremért birkózhatott – végül mindhárman lemaradtak a dobogóról. Két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt a 35 kilós (15) Hujber Bálint (Neumann), a 63 kilós (19) Nagy Bence (Gárdonyi, Sorkifalud) és a 85 kilós (10) Németh Levente (Oladi) is.

A HVSE diákolimpiai érmesei. Balról: Gellén MIlán, Nagy Dániel, Buday Bálint, Takács Ferenc (kékben), Hajba Szabolcs, Nemes Bálint. Hátul az edzők: Molnár Attila (balról) és Veréb István Fotó: Unger Tamás

A sárvári Nádasdy DSE versenyzői közül a III. korcsoportos Toldi Bálint (Szent László, Sárvár) két győzelemmel és két vereséggel a 69 kg-os (16) súlycsoportban lett ötödik, míg a IV. korcsoportban Molnár Benett (Gépipari, Szombathely) 42 kg-ban (9) bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!