Civil

2015.04.20. 12:08

Vas megyében a nők jobban céloznak, mint a férfiak? - Több mint ötvenen lőttek a kemenesmagasi lőtéren

Kemenesmagasi - Szeles, kissé hűvös időben, mégis örömmel üdvözölték egymást a résztvevők a Kemenesmagasi Stüszi Lőtér évadnyitó kupán.

Civil Tudósítónktól

A több mint ötven jelentkező a Dunántúl szinte mindegyik megyéjét képviselte. Így A tél elmúltával mindenki izgatottan várta, milyen eredménnyel kezdi az évadot az összetett sörétlövő versenyen. Baracskai Zoltán és Kámán György a házigazdák nevében üdvözölték a versenyzőket. Baracskai Zoltán hangsúlyozta, hogy az egyre szaporodó lőtereken a vadra leadott biztos lövést gyakorolhatják  a vadászok. Kámán György fogalmazta meg igazán a lényeget: a lőkészséget nem a vadon, hanem a lőtéren kell fejleszteni.

A verseny résztvevői

A versenyzők Trap, Compact Sporting és Kispuska lövészetben mérték össze tudásukat. A verseny közben bográcsban főtt a csülkös káposzta, sült a friss hús, fogyott az üdítő. A nézők és a versenyzők többször is bravóztak egy-egy szép találat láttán. Persze az ilyenkor elhagyhatatlan humoros csipkelődések sem maradtak el, így aztán a családias, baráti verseny ideje hamar eltelt, és délután 14 órakor a versenybíróság eredményt hirdetett.

Az első három helyezett nő: Kántor Manuéla, dr. Horváth Krisztina, Kissné Sebestyén Barbara

A magányos lövő: Horváth Bálint

Férfi egyéniben a szanyi Varga Dániel végzett az első helyen, második lett Gróf Jácint (Zalaerdő), a harmadik pedig Krausz Lajos (Kisbér).

A nők egyéni versenyét

dr. Horváth Krisztina (Gyenesdiás) nyerte, második lett Kántor Manuéla (Őrség),

3.  a harmadik helyen Sebestyén Barbara (Kemenesmagasi) végzett.

Senior egyéniben Farkas Imre (Noszlop) győzött, megelőzve Tóth Zoltánt (Noszlop) és Szilágyi Imrét (Őrség).

A csapatok közül a pápai bizonyult a legjobbnak, a második helyen végeztek a zalai Gróf család tagjai, míg a noszlopiak a harmadik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!