Akire büszkék lehetünk

3 órája

Vasi gyógyszerész lánynak is szurkolhatunk a Miss Universe Hungary szépségverseny döntőjén

A legjobb 12 közé jutott a vasi dr. Kenéz Nóra a világszerte népszerű Miss Universe szépségverseny magyarországi válogatóján. Főállásban gyógyszerész, Szombathelyet tartja az otthonának, a jelentkezésével példát szeretne mutatni a fiataloknak.

Csabai Bernadett

dr. Kenéz Nóra a Miss Universe fotózásán Király Beáta kreációjában

Fotó: Belényesi Alexandra

Szombathelyen született, ott is nőtt fel, és bár jelenleg Budapesten él, szíve mélyén Szombathelyet tartja igazi otthonának. Dr. Kenéz Nóra főállásban gyógyszerész, emellett modellkedéssel is foglalkozik, most pedig bejutott a Miss Universe Hungary szépségverseny döntőjébe.

A gyönyörű vasi lány is bejutott a Miss Universe döntőjébe
Fotó: Belényesi Alexandra

Vas megye a Miss Universe döntősének otthona 

 „Szombathely a nyugalmam forrása” – mondta Nóra, amikor arról kérdeztük, mit adott neki, hogy Vasban nőtt fel. Iskolás éveit is itt töltötte, a ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban érettségizett. 

„Az egyetem miatt kerültem fel Budapestre, a Semmelweis Egyetem gyógyszerészeti karán végeztem, de sokat járok haza Szombathelyre, mindig ez marad a kis városom, ahová hazatérhetek. A Csónakázó-tó környékén lakunk, itt nekem egy kör séta igazi feltöltődés – fogalmazott a döntős lány. 

Nóra azt is megosztotta velünk, hogy a nyugodt vidéki attitűd segítette Budapesten is helytállni, vidéki lányként türelmet és kedvességet tanult Vas megyében, ami a pörgős fővárosban sokat segít neki, hogy ne vigyen el az ár.

A modellkedés és a gyógyszerészet különleges párosítás, de Nóra számára ezek jól kiegészítik egymást.

 „Az egyetemi évek alatt és korábban sem foglalkoztam modellkedéssel, a gyógyszerészi munka mellett viszont úgy éreztem, hogy hiányzik valami. A személyiségemnek szüksége volt arra, hogy kiéljem a kreatív energiáimat is, így találtam rá a modellkedésre – mesélt a kezdetekről.

Jelenleg helyettesítő gyógyszerészként dolgozik, van fix 4-5 patika, ahol ha nincs bent a gyógyszertárvezető, neki kell őt helyettesítenie. Mint mondta, gyakran 12 órázik és sok ügyeletet vállal, emellett még a modellkedésre is jut ideje, úgy véli, a mai világban több lábon kell állni. 

dr. Kenéz Nóra a Miss Universe fotózásán Király Beáta kreációjában
dr. Kenéz Nóra a Miss Universe fotózásán Király Beáta kreációjában 
Fotó: Belényesi Alexandra

A modellkedés által figyelt fel a szépségversenyek világára, 650 lány közül került be a Miss Universe Hungary döntősei közé. Az első kör egy fényképes válogató volt, itt a 650 jelentkezőből kiválasztottak 80 lányt, akiket személyesen is behívtak, majd 12 lányra szűkült a kör, a jelenlegi döntősökre. 
Nóra is ezt az utat járta be, beszélgetésünkkor épp Villányban van a döntősök felkészítő táborán, ami egyáltalán nem sétagalopp. Reggel nyolctól este tízig be vannak táblázva, általában próbálnak a döntő gálaestjére, amit az Operettszínházban tartanak meg szombaton. Naponta öt órát alszanak, folyamatosan fotózásra járnak, interjúkat adnak, táncot próbálnak, illetve mentáltréningen is részt vesznek – ahogy Nóra fogalmaz ennek célja, hogy segítsen feldolgozni a sikert vagy a kudarcot.

Azért jelentkeztem a szépségversenyre, mert elegem lett abból, hogy nem látok olyan lányokat ezeken a versenyeken, akik dolgosak, tanultak, akiknek végzettségük és szakmájuk van és úgy gondolom, sok fiatalnak mintát jelentenek egy ilyen verseny résztvevői. Azt akarnám, hogy egy olyan lány legyen a minta nekik, aki továbbtanult, intelligens és értékei vannak, ez volt a fő indíttatásom – fejtette ki Nóra.

 

dr. Kenéz Nóra a Miss Universe fotózásán Király Beáta kreációjában
dr. Kenéz Nóra a Miss Universe fotózásán Király Beáta kreációjában 
Fotó: Belényesi Alexandra

Azt is hozzátette, hogy reménykedik a jó helyezésben, ám ha nem kerül fel a fejére a korona, akkor is megy az élet tovább. Egy lehetőségnek tartja a versenyt, és úgy gondolja, egy rossz helyezés miatt nem veszít az értékéből. 
Azt is megtudtuk tőle, hogy a Miss Universe Hungary együttműködik a beteg gyerekeket segítő Egy lépéssel több alapítvánnyal, a díjazottak lesznek az alapítvány arcai a jövőben. Öt díjat osztanak ki: egy királynőt választanak, első és második udvarhölgyet, illetve közönségdíj és charity különdíj is gazdára talál szombaton. A királynő pedig a világversenyen is képviselheti Magyarországot, amit Mexikóban tartanak

Drukkoljunk, hogy Nóra legyen az!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában