Pofátlan tolvajok

3 órája

Ilyen nincs: az árvíz ellen védekező településen loptak értékes motorcsónakokat

Amíg az árvíz idején Gönyűn mindenki a védekezéssel volt elfoglalva, voltak, akik a falu egyik forgalmas utcáján fényes nappal loptak el két kishajót egy lezárt területről. Tették ezt pont akkor, amikor a szomszéd utcában egy kigyulladt családi ház oltásában próbáltak meg a lehető legtöbben segíteni.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Levágták a lakatot

Szeptember 18-án délután 5 óra előtt Gönyű egyik legforgalmasabb utcájában egy körbekerített és lezárt területről elloptak egy csónakot, majd nem sokkal később visszatértek és elvitték a mellette állót is. Mindezt kamera rögzítette. Az ingatlan kezelője az eset előtt fél órával még a területen tartózkodott, onnan ment homokzsákot rakni késő estig. Másnap az ingatlan mellett autózva látta, hogy nincsenek a helyükön a csónakok. Még nem gondolt semmi rosszra, felhívta a tulajdonost, nem adta-e kölcsön azokat - írta meg a kisalfold.hu.

– Közelebb érve azonban láttam, hogy le van vágva a lakat, ezért azonnal kihívtam a rendőröket – mesélte a fiatalember, akitől azt is megtudta a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál, hogy a felújított csónakokat mindössze három hete helyezték el ezen az ingatlanon, miután elkészült a kerítés és zárható lett. Azonnal megnéztek minden elérhető kamerafelvételt. Az egyiken pontosan nyomon követhető az egész rablás.

Villámgyorsak voltak a tolvajok 

– Rengetegen jöttek-mentek ott a szomszéd utcában égő ház miatt, látták a rablást, de mivel a tolvajok úgy mozogtak, mintha ott lenne a helyük, egyáltalán nem siettek, kapkodtak, nyugodtan mozogtak, senkinek nem tűnt fel, mi történik. A videofelvétel alapján az mondható, hogy nagyon képzett emberek voltak a tettesek. Egyetlen mozdítással ki tudták venni azt a hajót, amit mi fél óráig tettünk a helyére. 16 óra 50 perckor az egyikük levágta a lakatot, kinyitotta a kétszárnyú ajtót, a másik betolatott és már rá is akasztották az utánfutót az autóra.

A sofőr megvárta, hogy a másik ember visszacsukja a kaput, visszaigazgatta a lakatot, beszállt az autóba és a Kossuth utcán elmentek, Győr felé még látták őket. Nem sok idő telt el, 17 óra 25 perckor ismét ott voltak. Ismét komótosan kinyitották a kaput és a sofőr rátolatott a trélerre. A csónak a kerítéssel párhuzamosan volt letéve, de a sofőr profin, egy mozdulattal rátolatott, de mivel derékszögben kellett volna kifordulnia, ezért inkább más útvonalat választott: végigment a járdán a másik bejáróig. Sajnos ez sem tűnt fel senkinek sem, ismét szép komótosan visszacsukták a kaput, visszaigazgatták a lakatot, s az előző irányba távoztak – elemezte a károsult a felvételeken látottakat.

Távoli kamerafelvétel készült az egyik elkövetőről.

Nyomravezetői díj

Mondhatnánk, könnyű lesz a tolvajokat megtalálni, hiszen a rendszám is jól látszott. Mint kiderült, egy honvédségi rendszámot szereltek az autóra. A HK-s rendszám egy győri szervizből tűnt el. A sötét színű Hyundai Terracan típusú terepjáróra még sárga villogót is szereltek. Ilyen felszereltséggel nyilván ebben a katasztrófahelyzetben nem tűnt fel senkinek sem a tolvajok munkálkodása. Mindkét csónakot most újították fel, az egyik egy Gobby kis hajó a másik egy horgászcsónak. Tulajdonosa még ki sem tudta próbálni, nem meglepő, hogy a közösségi oldalakon is keresi azokat, még nyomravezetői díjat is felajánlott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában