Helyi közélet

2022.12.13. 18:10

Angyaljárat érkezik a kórházba

December 16-án érkezik meg az Angyaljárat a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályára, és ajándékokkal, műsorral kedveskedik a beteg gyerekeknek.

A Bangó Mária Mira elnökölte Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány rendszeresen kifejezi a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek segítése iránti elkötelezettségét; 2014 óta hagyomány lett, hogy minden évben az adventi időszakban ellátogatnak a Markusovszky Kórház gyermekosztályára. Az alapítványnak a Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismeretterjesztő Egyesülettel közös Angyaljárata karácsony előtt, december 16-án délután érkezik a gyermekosztályra, ahol apró ajándékkal, tánccal és műsorral kedveskednek a kicsiknek. Az akcióhoz csatlakoznak az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény sajátos nevelési igényű tanulói, akik szintén kulturális műsorral készülnek, hogy megszépítsék az ünnepvárást, és igyekeznek mosolyt csalni azoknak a gyermekeknek az arcára, akik a betegségük miatt távol vannak az otthonuktól. Az idén elfogadnak ajándékokat civil szervezetektől, munkahelyi, baráti közösségektől, egyénektől is, akik kézműves apróságokat, gyümölcsöt, esetleg szaloncukrot tennének az Angyaljárat csomagjába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában