Százharminc éves a Jézus Szíve templom

2 órája

Ha Krisztussal találkozunk, egymással is összetalálkozunk

Szerdán Wimmer Roland gazdasági helynök, apát-plébános mutatott be ünnepi szentmisét a 130 éves évfordulóját ünneplő Jézus Szíve templomban, a kőszegi hívek lelki otthonában.

Vaol.hu

Százharminc éves a Jézus Szíve templom, középen Wimmer Roland atya

Fotó: Unger Tamás

Személyes történettel kezdte szentbeszédét Roland atya. Iskolásként nap nap után kerékpárral haladt el a templom mellett, amely mint a mágnes, úgy vonzotta. Egyszer vallásos osztálytársát hívta, vegyenek részt a reggeli szentmisén. Ezt újabb alkalmak követték, magával ragadta a templom varázsa, sok év múlva pap lett belőle. Azóta is jó érzés tölti el a lelkét, amikor csak visszatér. Több mint harminc év múltán ez lett az új szolgálati helye, Isten ajándékaként. 

A 130 éve Kőszeg Fő terén álló Isten házáról azt mondta: a kőszegi hívek lelki otthona, mely annak idején csodás gyorsasággal nőtt ki a földből, és a helyiek nagylelkűségét, áldozatvállalását hirdeti a mai napig. 

Mit mondta, Isten a templom felszentelésének ünnepén örömet ajándékoz nekünk: a plébánia népének és az egész egyházmegye katolikus közösségének. S hozzátette: találkozhatunk az Istennel az imádságban, a teremtett világ hívő szemléletében, a Szentírás könyveinek olvasásában. Istennel Krisztusban találkozhatunk, amikor a szentáldozásban a szívünkbe költözik. 

– Az ember a templomban mást érez, mint a világban: elvarázsolja az embert. Az Isten megtestesülésével belépett a térbe és az időbe, megvalósította a találkozást a Teremtő és a teremtett világ között. Ennek a nagy találkozásnak a szentélyei a keresztény templomok: erőforrások, erőművek, amelyek sugárzóvá teszik egy-egy közösség életét. Ha pedig Krisztussal találkozunk, akkor egymással is összetalálkozunk – fogalmazott. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában