Helyi díjátadó

3 órája

Kertészkedés - terménykiállítás és kertverseny Káldon

A Káldi Kertbarát-kör megtartotta hagyományos terménybemutatóját és a „Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos verseny helyi díjátadóját. A kertészkedés hívei ismét gyarapodtak ismeretekben, tapasztalatokban.

Vaol.hu

Terménybemutató is volt Káldon

Fotó: VN/Nagyné Bognár Katalin

A Kertbarát-kör elnökének köszöntője után a Szent Piroska Óvoda Káldi Tagóvodájának növendékei adtak szép, színvonalas műsort, felkészítőjük Horváthné Janzsó Lívia óvónő vezetésével. Verseik, dalaik mind a kertészkedés örömeiről szóltak.

kertészkedés
Terménybemutató is volt Káldon a kertészkedés híveinek
Fotó: VN/Nagyné Bognár Katalin


A verseny résztvevői az aszályos időjárás ellenére szép, egészséges terményeket mutattak be. A zsűri elnöke, Skriba Lajos, a sárvári IKR Agrár Kft üzemvezetője megköszönte a versenyzők szorgalmas, kitartó munkáját, átadta nekik a díjakat, valamint a köszönő okleveleket a verseny támogatóinak. A fődíjat Dénes Imréné, a Kertbarát-kör elnöke vehette át, akinek a kertjében „a fűszálak is vigyázzban álltak volna – ha lettek volna”.
Ezt követően Horváth Hanna olvasott fel egy szép verset, ami a természet dícséretét tolmácsolta.
Dénes Imréné, a Kertbarát-kör elnöke megköszönte a tagok egész éves szorgalmas munkáját, és hogy a szárazság ellenére gyönyörű, egészséges zöldségeket és gyümölcsöket termeltek.
A kiállítást megszentelte Kaszás Csaba plébános, majd megnyitotta Vida Károly polgármester.

 

Sok kertészkedés iránt érdeklődő jött a rendezvényre


A nagy meleg ellenére sokan jöttek el, hogy lássák a gyönyörű paradicsomokat, paprikákat, hagymafüzéreket, óriás káposztát, dinnyét, szőlőt, körtét, sokféle zöldséget, gyümölcsöt, befőtteket, lekvárokat és a díszítő virágokat.
A kertbarátok finom gulyással és süteményekkel látták vendégül az érdeklődőket, a délután baráti beszélgetéssel zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában