Szüret

2 órája

Megvan az idei nyertes: ez lett Kőszeg város bora - fotók

A képviselő-testület tagjai már a szüret előestéjén kiválasztották a Város Bora címért versenyző nedűk közül a győztes tételt – a legjobb ízű, illatú, legszebb színű bort –, de csak péntek este a rendezvénysátorban derült ki:a Jagodics-pince 2022-es évjáratú blauburgere érdemelte ki 2024-ben a Város Bora címet.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Még szeptember 20-án gyűjtötte be a mintavevő bizottság a város bora címre nevezett mintákat. A versenyző nedűket 26-án este a képviselő-testületi ülésen kóstolgatták a képviselők – a Városháza tanácskozótermében döntötték el, hogy kié a legjobb ízű, a legszebb színű bor, amely a város egyik jelképe lesz és a 2025. évi szüretig viselheti a címet. Az eredményt egy nappal később Básthy Béla polgármester hirdette ki a Károly Róbert téri rendezvénysátorban: a Jagodics-pince 2022-es évjáratú blauburgerét hirdette ki a város boraként.

Az előző évi nyertes, a Tóth Pincészet képviseletében Tóth Gábor invitálta az egybegyűlteket: fogyasszanak cabernet sauvignon és cabernet franc borukból: a kóstolót a színpad előtt kínálták. A megnyitón Horváthné Tóth Adrienn, a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke a közönséggel megosztotta: ismét várják a 18 év feletti, a borkultúra iránt érdeklődő hölgyeket, aki magukra öltenék a borkirálynő koronáját, jelentkezzenek, méressék meg magukat a borbálon. A megnyitó előtt – tradíció már ez is – Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara muzsikált. A fanfárt a Kőszegi Tornyosok szolgáltatták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában