Rendezvények a vármegyéből

4 órája

Péntektől vasárnapig kőszegi szüret – További tuti jó vasi programokat is ajánlunk!

Szeptember 27–29. között, péntektől vasárnapig nemzetközi fúvószenekari találkozóval, szüreti felvonulással, kézműves vásárral várja vendégeit a Kőszegi Szüret.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A borászok az Alpokalja környékbeli dűlőin mintegy 150 hektáron főként kékfrankost, zweigeltet, blauburgert termelnek, és minden évben alaposan megünneplik a szüretet: a fúvószenei találkozóval egybekötött vigasság az idén szeptember 27-től 29-ig várja a látogatókat hét fúvószenekar fellépéseivel.

Tíz bort neveztek a gazdák öt pincészetből a Város bora címre. A versenyző nedűket 26-án, csütörtökön a 19 órakor képviselő-testületi ülésen kóstolgatják a képviselők a Városháza tanácskozótermében, hogy eldöntsék, kié a legjobb ízű, a legszebb színű bor, amely a város egyik jelképe lesz, és a jövő évi szüretig viselheti a címet. Eredményt a pénteki megnyitón hirdetnek 17.30-kor a Károly Róbert téri rendezvénysátorban. A Kőszegi Szüret rendezvénysorozata 1973 óta Fúvószenekari Találkozót is magában foglal, melynek motorja Kőszeg Város Koncertfúvószenekara. Ausztriából érkezik a Stadtkapelle Bad Aussee, a hazai zenekarok közül fellép a KÜHNE Fúvószenekar Mosonmagyaróvár, a Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron, Szentgotthárd Város Fúvószenekara, Szombathely Város Fúvószenekara és Csepreg Város Fúvószenekara. A fő attrakciót a szüreti felvonulás jelenti 28-án, szombaton: civil szervezetek részvételével több százan öltöznek maskarába. A kőszegi szüreten itt lesz az EDDA Tribute zenekar, a Deák Bill Blues Band, érkezik az Intermezzo Latin Klub, lesz táncbemutató, fellépnek helyi zenekarok. Gasztrocsemegékkel, kézműves vásárral és vidámparkkal is vár a szüret. 
 Részletes program: 

szeptember 26. csütörtök

19.00 Város Bora Választás (zárt körű rendezvény) 

szeptember 27. péntek
17.00 rendezvénysátor (Károly Róbert tér) – Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara 

17.30 rendezvénysátor – hivatalos megnyitó, az első hordó bor csapra verése, Város Bora eredményhirdetése közreműködnek a Kőszegi Tornyosok 
18.00 rendezvénysátor – Edda Tribute zenekar koncert

19.30 Fő tér – Fúvós Szerenád: Stadtkapelle Bad Aussee és Kőszeg Város Koncertfúvószenekara

21.30 rendezvénysátor – Deák Bill Blues Band koncert
 

szeptember 28. szombat
10.00 Fő tér – Vendégzenekarok zenés fogadása

12.00 éttermek – Jó ebédhez szól a... fúvószene

14.00 a város utcáin szüreti karnevál

16.00 Fúvós térzenék 

Fő tér – Csepreg Város Fúvószenekara, Juventus Koncert Fúvószenekar Sopron

Jurisics tér – Szentgotthárd Város Fúvószenekara, Szombathely Város Fúvószenekara Rendezvénysátor – táncbemutatók: Galaxy Akrobatikus RRC, Dance Jam, BE-JÓ Táncegyüttes, Kőszegi Kötélugrók, SilverBirds Bellydance Egyesület

18.00 rendezvénysátor – Fúvós-show – KÜHNE Fúvószenekar Mosonmagyaróvár, Stadtkapelle Bad Aussee, Kőszeg Város Fúvószenekara

18.00 Fő tér (csak jó idő esetén) – That's Right Baby, Kvarc

21.00 rendezvénysátor – Szüreti Bál – Fáraó

szeptember 29. vasárnap 

14.00 rendezvénysátor – Szamóca Színház: Csipi-Csupi Bábszínháza – zenés mesejáték

15.00 rendezvénysátor – West Side TSE

16.00 rendezvénysátor – Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és barátai, kísér a Boglya Népzenei Együttes

15.00 Fő tér – Grabarics Tesók, Bujtás Ervin, Korponay Zsófi és Bánó Zoltán

17.30 rendezvénysátor – Meggie és Tomsa – Retro Party

19.30 rendezvénysátor – Intermezzo Latin Club koncert

A rendezvény ideje alatt a Károly Róbert téren vidámpark, ételkülönlegességek, bor- és pálinkastand várja a látogatókat. A Fő téren és a Jurisics téren kézműves kirakodóvásár lesz.

 

Közlekedési információk:

A Károly Róbert téren szeptember 25-én reggel 8 órától kezdik építeni a rendezvénysátrat, mely az úttestet is takarja és szeptember 30-án 19 óráig bontják el, emiatt ebben az időszakban a Pék utca forgalmát a Zrínyi utca felé terelik el. A Zrínyi utcában tilos lesz a megállás, hogy az elterelt forgalom zavartalanul működhessen. A Várkörön (könyvtár előtt) szeptember 27-én, pénteken 10 órától építik a lelátókat.

A Várkör Hunyadi utca sarokra zsákutca tábla kerül, behajtani tilos táblával, kivéve lakóknak. 

Szeptember 28-án, szombaton délután 13 órától kb. 40 db kordoneszköz segítségével rendezik a szüreti felvonulást, melyre a gyülekező az alsó Gyöngyös-hídtól (Penny Market parkoló) a Rákóczi-Rohonci kereszteződésig lesz. Az útvonal: Rákóczi utca- Rohonci utca-Velemi út-Rómer Flóris utca-Munkácsy utca-Kossuth utca (Fő tér)-Várkör-Károly Róbert tér. A program kb. 16 óráig tart. Ebben az időszakban az útvonalon csak a felvonulók közlekedhetnek.

A Fő téren és a Jurisics téren szeptember 27-én, 28-án és 30-án kirakodóvásárt rendeznek, emiatt az üzletek, vállalkozások, lakóházak megközelíthetősége korlátozott. A szervezők kérik a megértést.
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában