Kosárlabda

2 órája

Egis Körmend: Nehéz feladatot vállalt az új ügyvezető

Szeptember első felében tette közzé az Egis Körmend közösségi oldalán, hogy Kozma Gergő lemondott a klub ügyvezetői posztjáról, helyette átmenetileg a technikai vezető, Gál László látja el ezeket a teendőket is.

Sütő Dániel

Az Egis Körmend első embere lett Gál László

Fotó: © Szendi Péter

 Az Egis Körmend nyáron kinevezett új ügyvezetője, Gál László 32 éve szolgálja rendületlenül technikai vezetőként a Rába-parti alakulatot, mondhatni őskövület a klubban. Sok mindent látott, sok mindent megélt, újat már aligha lehet neki mutatni, vagy mondani. Ha a régi szép emlékek közül egyet ki kellene emelnie, az mindenképpen a körmendiek eddigi utolsó bajnoki aranya, amit nem akármilyen playoff menetelés után akasztottak a nyakukba. Kozma Gergő távozását követően a szurkolók által csak Boxinak becézett körmendi mindenesre esett a választás az ügyvezetői teendők ellátására. Kozma Gergő 2021 nyarától látta el a klub ügyvezetői feladatokat. Ez idő alatt az együttes bajnoki ezüstérmet, majd egy évvel később bronzérmet szerzett. A vasi kisváros és egyben a magyar kosárlabda emblematikus klubja újra és újra bizonyította emberfeletti teljesítménnyel, hogy kis költségvetésből is lehet nagyszerű eredményeket elérni. Kozma Gergő saját maga döntött úgy, hogy nem kívánja folytatni pályafutását az Egis Körmend ügyvezetőjeként, ezt a vezetőség tiszteletben tartotta és elfogadta. Gál László azonban egyelőre csak átmenetileg, június 30-ig vezeti a klubot. Ez nem az ő kérése volt, hanem a felsőbb vezetésé, ez idő alatt, meglátják majd, hogy az új seprű, miként seper. 

 

Egis Körmend
Az Egis Körmend új ügyvezetője, Gál László
Fotó: © Szendi Péter


– Nem a szívem vágya, hogy ügyvezető legyek, mindössze segíteni akarok, és ha így tudok, akkor ekképpen állok a klub szolgálatára – fogalmazott az Egis Körmend új ügyvezetője, Gál László. – Egy szezont végig vezetni nem egyszerű küldetés, ezalatt nagy csodákat nem lehet véghez vinni. A lényeg, hogy a csapat nyugodtan tudjon dolgozni és ne érezzen meg semmit abból a küzdelemből, amit mi a háttérben folytatunk a klub konszolidációja érdekében. Megpróbáljuk ezt csendesen és eredményesen végrehajtani, hogy még csak véletlenül se menjen ez az eredményesség kárára.


Az új ügyvezető bizakodó a közeli jövőt illetően, de azt leszögezte, hogy mindenkinek a segítségére nagy szükség lesz. Hallani lehetett olyan pletykákat, miszerint egy befektetői csoport készül átvenni az irányítást az Egis Körmendnél. Gál László ezt nem erősítette meg, bár hozzátette, hogy érkeztek külsős megkeresések, azonban a tárgyalások még nem értek el a megegyezés szakaszáig, ugyanakkor a klub szeretne kialakítani a jövő időszakra egy erősebb együttműködést a támogatói csoportokkal. Az új polgármester egyébként már ígéretet tett arra, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben is támogatja a város a csapatot. A klubvezető kitért az együttes gazdasági helyzetére is.

Egis Körmend
Az Egis Körmend új ügyvezetője 32 éve szolgálja a klubot
Fotó: © Szendi Péter


– Egy konszolidációs szezon következik, elmondhatom, hogy tartozásaink kezelhetőek, de nap mint nap azon kell dolgoznunk, hogy minél több támogatót állítsunk a csapat mellé – folytatta Gál László. – Sokféle újdonságot kitaláltunk kollégáimmal, amelyekkel legfőbb célunk, hogy minél több szponzort nyerjünk meg magunknak. Ezeket a törekvéseket a bajnokság elindulását követően mindenki megtapasztalhatja majd. Szezon végére szeretnénk fellélegezni gazdaságilag, hogy aztán egy nyugodtabb idény elé nézhessünk.  

Egis Körmend
Az Egis Körmend Göcsej-kupa-győztes csapata
Fotó: Bálizs Zsuzsa


Ami a csapat felkészülését illeti, az ügyvezető rendkívül derűlátó és bizakodó, tetszett neki, amit eddig látott.  
– Jónak tűnik a kémia a játékosok között, jól sikerült a külföldiek kiválasztása és ahogy látom, a szakmai stáb is megtalálta a közös hangot az együttessel – értékelte a mögöttünk hagyott időszakot Gál László. – Két felkészülési tornát is meg tudtunk nyerni, ami jelzi, hogy jó úton járunk, de ettől még persze nem várhatjuk elbizakodottan a szezont. Forray Gáborral kapcsolatban elmondhatom, hogy már nagyon régóta ismerjük egymást, a vele való közös munka az első perctől kezdve működik, bármiben számíthat rám, hiszen tudja, hogy minden tőlem telhetőt megteszek az eredményesség érdekében. Úgy látom, Fofó maximálisan beilleszkedett a közösségünkbe, ezt talán szurkolóink is megerősíthetik, akik nem mellékesen már az első hazai nyilvános edzőmeccsünkön lenyűgözték vezetőedzőnket, hiszen egy hétközi napon, egy felkészülési mérkőzésen közel 1000 ember tisztelte meg jelenlétével a csapatot, ami azért óriási szó volt. Csak érdekességképpen említem meg azt, hogy a Mogyorósy Emléktorna döntőjét online is adtuk, és 2500 megtekintése volt a Körmend-ZTE rangadónak, ami ugyebár mindösszesen csak egy edzőmeccs volt.      

Egis Körmend
Az Egis Körmend új edzője, Forray Gábor
Fotó: © Szendi Péter


Választ kaptunk arra kérdésre is, mi lett a korábbi vezetőedzővel, Kocsis Tamással, akire a tavalyi szezonban méretes keresztet szabott a sors, de végülis bent tartotta a csapatot a legfelsőbb osztályban.
– Tatu (Kocsis Tamás) szerencsére maradt a klub kötelékében, bár voltak lehetőségei, megkeresései máshonnan is, ő mégis minket választott, jobban mondva kitartott mellettünk, úgy döntött marad és jenleg az U16-os gárdánkat edzi.

Egis Körmend
Az Egis Körmend korábbi edzője, Kocsis Tamás
Fotó: Szendi Péter


A szurkolókat ilyenkor az érdekli a legjobban, hogy vajon mire lehetnek képesek a piros-feketék a bajnokságban, ha semmi sem hátráltatja őket. A kérdés megválaszolásában nehézséget jelent, hogy egyelőre még senki sem tudja, milyen erőt képviselnek majd a csapatok az NB I.-ben.
– Meggyőződésem, hogy a tavalyinál mindenképpen jobb lesz az idei együttesünk – vélekedett a klubvezető. – Bízom benne, hogy jó alapot jelent majd ez a felkészülési időszak a bajnokságra. Alapvető célkitűzésünk a bajnoki idény alapszakaszában a legjobb nyolc között végezni. Ha kicsit döcögősen is, de sikerült megtalálni a megfelelő légiósokat, akik mára szépen beilleszkedtek. Remélem a tavalyi elképesztő sérüléshullám idén már nem sújt minket, bőven elég volt az előző szezonban.     

Egis Körmend
Az Egis Körmend megnyerte a Mogyorósy Emléktornát is 
Fotó: Jámbori Tamás


Az új klubvezetés gőzerővel dolgozik azon, hogy új szintre emelje a szurkolókkal való kommunikációt, ezért igyekszik minden létező platformon jelen lenni, hogy minél szélesebb körben tudják bevonni és tájékoztatni az MTE hatodik játékosát a klub életébe. Számukra kitaláltunk különféle játékokat, amelyek révén közelebb kerülhetnek majd a játékosokhoz.


Az Egis Körmend nem túl szurkolóbarát időpontban kezdi a bajnokságot, hiszen kedden este 20 órától vendégszerepel az Alba Fehérvárnál az M4 Sport kamerái előtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában