Fogathajtás

17 órája

Második lett az egyik vasi fogathajtó csapat - fotók

Nagy csatában a dobogó középső fokára állhatott fel Vas vármegye I.-es számú csapata a VII. Dunántúli Megyék és Dél-Szlovákia C-kategóriás kettesfogathajtók döntőjében.

Sütő Dániel

Augusztus végén Nagygeresden zárult a vasi kettesfogathajtók vármegyei küzdelemsorozata, amelyet kiegyensúlyozott teljesítménnyel ugyan a Katafai Lovas SE hajtója, ifj. Szájer József nyert meg de lesérült a lova, így ő nem lehetett ott a regionális döntőben. Összesen heten indultak vasi színekben. A két háromfős csapat közül a Novák Szabolcs (Savaria LSE), Geröly Tibor (Főnix LE), Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza SE) alkotta az egyik triót, míg a másikat Bíró Attila (SCHOTT Lukácsháza SE), Fülöp Roland (Szeleste és Pósfa Községek SE) és Nagy Róbert (SCHOTT Lukácsháza SE). Egyéniben pedig Fejes Gábor (Olaszfai LE) versenyzett. Összesen 39 fogatot vártak a viadalra. Vas rendező lévén két csapatot indíthatott és egy egyéni versenyzőt, míg a többiek csak egy háromfős együttest és egy egyénit. 

© Cseh Gábor
Remek körülmények között zajlott a regionális döntő Lukácsházán
Fotó: © Cseh Gábor

Az akadályhajtást végül Semjén Attila nyerte (Mezőszilasi LSE) Magyar Milánt (Lovász Fogathajtó Egyesület) és Magyar Zoltánt (Lovász Fogathajtó Egyesület) megelőzve. A legjobb vasi Geröly Tibor (Főnix LE) lett, aki bár hibátlan futamot produkált, ám idejével csak nyolcadik lett. Őt a kilencedik helyen Novák Szabolcs (Savaria LSE) követte, aki szintén nulla hibaponttal zárt. A csapatversenyben végül Zala vármegye diadalmaskodott, Vas vármegye I.-es alakulata a második pozícióban végzett, míg a II. együttes a hetedik helyen fejezte be a viadalt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában