Labdarúgás

2 órája

NB III.: Gyenge játékkal kapott ki a Haladás VSE

A labdarúgó NB III. 9. fordulójában a Haladás VSE hazai pályán simán kikapott a Mosonmagyaróvártól.

Pum András

Horváth Bendegúznak volt dolga, a gólokról nem tehetett

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi MÁV Haladás VSE–Credobus Mosonmagyaróvár 0-2 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 300 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gáspár.

Haladás VSE: Horváth B. – Czuczi, Varga Cs., Vígh, Tarján – Horváth A. (Fábián, 79.), Szakály,  Tóth M. (Tompek, 46.) – Fehér (Hári, 62.), Ferencz (Győre, 88.), Árvay (Likerecz, 62.). Edző: Szenczi Imre.

A mérkőzés előtt az egykori kiváló Haladás-labdarúgót, majd Haladás-edzőt, a 75. születésnapját ünneplő Fedor Sándort köszöntötte a HVSE nevében Márkus Gábor és a Haladás Öregfiúk Klubja nevében Stieber József és Németh József. A Haladásban Jancsó András sérülés miatt nem léphetett pályára.

A hűvös, szeles időben változatos játékkal teltek a percek, valamivel a legutóbbi bajnokságban NB II.-es óváriak birtokolták többet a labdát. A vasiak rengeteg hibával futballoztak, nem tudtak helyzetbe kerülni. A mosonmagyaróváriaknak sem sikerült ziccert kialakítaniuk, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 27. percben aztán Lasz 14 méteres lövését védte Horváth Bendegúz. A 30. percben Horváth Bendegúz éppen a vele szemben álló Illésbe rúgta a labdát, aki 18 méterről megpróbálta átemelni a kapuson, de a lövése célt tévesztett.  Három perc múlva Pap jobbról, kilenc méterről a jobb kapufát találta telibe. Majd Oláh lőtte zúgó felső kapufát mintegy 23 méterről. Ebben a periódusban nagy fölényben játszott az Óvár. A 40. percben Illés a jobb szélen betört a tizenhatoson belülre, 10 méteres lövését Horváth lábbal hárította. Két perc múlva Oláh fejelt ziccerben a bal sarok mellé. 

Szünet után az 53. percben Pap jobbról, 12 méterről  leadott lövését védte Horváth. Az 55. percben Pongrácz jobb oldali beadását Oláh nyolc méterről fejelte a hálóba (0-1). A gólt követően kissé kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vasiak továbbra sem kerültek helyzetbe. A 74. percben egy lesgyanús helyzetben Buglyó lőtt hat méterről a hálóba (0-2). A 85. percben lőtt először kapura a Haladás...Szakály bal sarokra tartó labdája a bal kapufára vágódott.

Az Óvár sok helyzetet kialakított, akár még – jóval – nagyobb arányban is nyerhetett volna. A HVSE szezonbeli leggyengébb játékát nyújtotta.  


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában