Egyéni csúcsot elérve

18 órája

Óriási siker a Haladás VSE atlétájától!

Pápai Nerina pazar versenyt produkálva, több versenyszámban is egyéni csúcsot elérve lett az idei hazai korosztályos Összetett Atlétikai Bajnokság győztese.

Sütő Dániel

Hétvégén Székesfehérváron rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség Magyarország 2024. évi U18-as és U20-as Összetett Atlétikai Bajnokságát. Hétpróbában nagyszerű vasi siker született. Pápai Nerina, a Haladás VSE még csak elsőéves ifjúsági versenyzője öt versenyszámban is egyéni csúcsot érve el fölényesen megnyerte a bajnokságot. Az első nap végén a 200 méter lefutása után átvette a vezetést, és a második napi három szám egyike után sem adta ki a kezéből a vezetést és végül 184 ponttal megelőzve a második helyezett versenyzőt a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Edzője Lengyák György volt, a gerelyhajítás felkészítésében besegített Rába Pálma.

Pápai Nerina edzőjével, Lengyák Györggyel
Forrás: Lengyák György 


Pápai Nerina eredményei. 100 méter gátfutás: 15.27 mp PB (egyéni csúcs). Magasugrás: 144 cm SB (idei legjobb eredmény). Súlylökés: 8,59 m PB. 200 méteres síkfutás: 25.68 mp PB. Távolugrás: 4,97 m PB. Gerelyhajítás: 25,93 m PB. 800 m-es síkfutás: 2:22.42 SB. Hétpróba: 4 366 pont PB.
Lengyák György edző ezzel csodálatos születésnapi ajándékot kapott tanítványától, mert a neves tréner a héten ünnepli 75. születésnapját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában