Hírek

2013.04.22. 12:34

Ételosztás Vasban: tízezer tányér főtt étel

Celldömölk, Boba - Idei egyszázalékos kampányának keretében országos ételosztást szervez április 27-én a Magyarországi Evangélikus Egyház, melyben vasi települések is részt vesznek.

Varga Krisztina

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól származó adatok szerint a több mint három és félmillió adózó fele nem rendelkezik  az egy százalék sorsáról. Az egyházak javára körülbelül 913 ezer felajánlás érkezik, de ez a szám akár meg is kétszereződhetne.

Ennek a helyzetnek a javítása érdekében az egyház most szombaton országos figyelemfelkeltő rendezvényt szervez. A "Tedd teljessé a mosolyt!" akció keretében ezen a napon az ország tíz nagyobb településén összesen tízezer adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. Vas megyében a bobai székhelyű Lakos Ádám Evangélikus Szeretetszolgálat kapcsolódik a kampányhoz,  hiszen ez a szervezet már több éve szolgáltat szociális étkeztetést és házigondozást a rászorulóknak a környék tizenkilenc településén.

Szombaton a szolgálat ellátási körébe tartozók ingyen kapják az ebédet, ezen kívül a szeretetszolgálat dolgozói ötszáz adag meleg ételt osztanak ki a celldömölki evangélikus templom előtti téren. A délután két órakor kezdődő  ételosztásban az intézmény mellett működő egyesület tagjai is segédkeznek. Az ételosztók sem felekezet, sem egyéb szempont alapján nem tesznek különbséget, bárki hozhatja az ételhordóját, akinek a lelkiismerete úgy diktálja. És ha az egy százalékos felajánlásokból ezúttal több pénz folyik be mint eddig, annak az esélye is nő, hogy máskor is segíthetnek a nehéz sorsúakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!