Állatvilág

2016.01.04. 18:03

Gazdis lett a halálra ítélt csörötneki kutya - Óriási szerencsével megmenekült a zsákba csomagolt eb

Csörötnek - Másfél nap alatt megfordult a világ az állattal: halálra ítélt kutyából Ausztriában lett kedvenc eb.

Bakos Ágnes

„Megérkezett az új esztendő első ajándéka” - szarkasztikusan fogalmazott Cziráky Zoltán, a szentgotthárdi kutyamenhely vezetője, amikor a facebook-oldalukon közzétette január 1-jén a talált kutyáról készült videót. Egy műanyag zsákba csomagoltak egy kölyökkutyát Csörötnek határában. A település Rönök felőli végén, a keresztútnál bukkantak kutyasétáltatók a még mozgó „csomagra”. Egy három és fél hónapos fekete kan kutya volt a zsákban, és óriási szerencséje volt, hiszen nem fagyott halálra és nem fulladt meg, időben érkezett a segítség. Már ez is csoda! S a történet folytatódott.

A Bozontnak elnevezett eb már új gazdájánál van!

- Egy pszichológusnő fogadta örökbe, már új otthonában van, Ausztriában - mondta el Cziráky Zoltán.

fotó: Szentgotthárdi Kutyamenhely



Az eb története nem most kezdődött a szentgotthárdi kutyamentőknél: ismerték az állatot. Cziráky Zoltán elmesélte, hogy a nyáron került hozzájuk Debrecenből egy puli keverék szuka kutya kilenc kölykével. Ahogy cseperedtek a kicsik, egy fiatalokból álló társaság járt be hozzájuk etetni, simogatni őket. Aztán novemberben eltűnt a három fekete kan kölyökkutya. Utána az addigi „látogatók” már nem mentek kutyázni a menhelyre - ezért feltételezik, hogy közük lehet az ebek eltűnéséhez. Olyan fiatal kutyákat még nem lehetett chippel ellátni, így a megjelölésükre nem volt lehetőségük. Feltehetően eladták a három kutyát a tolvajok, s a kölykök egyike lehet a most megtalált eb. - Lehet, hogy megunták, így akartak megszabadulni tőle - mondta el a menhely vezetője. A „módszerre” nincs magyarázat, csak az emberi gonoszság - persze az esetről készült beszámolókat nem ilyen visszafogott szavakkal kommentálták az állatbarátok... A lényeg, hogy Bozont már gazdis! S a borzalmak nélkül, de ilyen sikertörténeteket remél a menhely idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!