BC Körmend

2015.01.17. 19:18

A harmadikat is behúzta a Körmend

Az első félidőt még a vendégek uralták, de a másodikban már egyértelmű volt a hazai fölény. A zónavédekezés megfogta a Jászberényt és távolról is jobban céloztak már a körmendiek, így végül magabiztosan hozták a találkozót, amellyel újabb lépést tettek előre a tabellán.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Jászberényi KSE 95–83 (19–18, 21–25, 31–18, 24–22)

Körmend, 1800 néző V: Pálla, Farkas, Praksch

KÖRMEND: WALKER 19/6, Burgess 9/3, Ferencz, Török 8, RICHARDS 33/9. Csere: LATINOVICS 16/9, Popadics 1, Tóth 9/3. Vezetőedző: Déri Csaba

JÁSZBERÉNY: WARE 18/12, HORVÁTH 23/9, Kerpel-Fronius 11/3, Dramicsanin 16, Cseh 12/6. Csere:  Mladenovics 3/3, Nárai, Fekete. Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 5. p.: 4-8. 8. p.: 8-15. 11. p.: 22-18. 16. p.: 29-32. 22. p.: 45-43. 26. p.: 53-56. 35. p.: 82-72. 38. p.: 87-76.

Kipontozódott: Cseh, 36. p.

 

A mérkőzés elején nem látszott az a fajta koncentráció és intenzitás a Körmend játékán, amit Déri Csaba előzetesen várt. A vendégek jobban kezdtek és a 8. percben már hét ponttal is vezettek. Nyolc hármast hagyott ki a hazai csapat, de az első tíz perc végén így is eggyel vezetett. Aztán ült Tóth triplája mégis gyorsan elfogyott a négy pontos előny. A negyed derekán mínusz háromnál kért időt a Körmend, de a szervezettebben játszó vendégek elléptek hét ponttal. A nem túl jól védekező hazaiak szerencséjére ziccereket hibáztak a jászságiak, de így is őrizték előnyüket. A piros-feketék 16 triplakísérletéből mindössze kettő volt jó, így nem lehetett más a nagyszünetben, mint vendégvezetés.

Mínusz háromról indult neki a Körmend, és gyorsan fordított is, miután Walker hármasa utat talált a gyűrűbe. Aztán egy ide, egy oda, egészen addig, amíg Ware és Horváth is triplát szerzett, megint hazai időkérésre volt szükség. Latinovics és Walker hármasa után viszont fordult a kocka. Bencze Tamás gyűjtötte maga köré az övéit. Úgy tűnt, hogy nem sok eredménnyel, mert a védekezésben zónára váltó hazaiak rendre labdaszerzés után dobtak kosarakat. Ráadásul 63-57-nél Ware ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. Latinovics faulttal együtt dobott hármast, a plusz büntetőt is értékesítette, tízre nőtt a különbség, és ez megmaradt a negyed végéig. Burgess hármasával indult az utolsó tíz perc, amelyben Bencze Tamás és Cseh György is kapott egy-egy technikait reklamálásért. A Körmend őrizte tíz pont körüli előnyét, sőt a végén még arra is figyeltek a piros-feketék, hogy a Jászberényben elszenvedett kilenc pontos vereségnél nagyobb arányban győzzék le riválisukat, így egymás elleni összevetésben is jobban állnak velük szemben.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Komoly erőbedobásra kényszerített minket a Jászberény, az utolsó negyedben dőlt el csak a meccs, ezért gratulálok a játékukhoz. Mi az elmúlt három hétben kemény edzésben voltunk, sokat kellett alakítani a játékunkon. Kicsit fáradt lábakkal játszottunk, és ez elsősorban a dobásokon mutatkozott meg, pedig ezen dolgoztunk a legtöbbet. Amikor jobban céloztunk távolról, és amikor a vendégek elfáradtak, akkor tudtuk csak átvenni a játék irányítását. Örülök, hogy tudtunk fordítani, és hogy ismét győztünk. Ferencz Csaba hőemelkedéssel játszott, ezért nem kockáztattuk többet ma a szerepeltetését.

Bencze Tamás: – Gratulálok a győztes csapatnak és kollégámnak, megérdemelten győztek. Bár a mérkőzés nagy részében azt játszottuk, amit terveztünk, és teljes erőbedobásra késztettük a Körmendet. Ma ez erre volt elég. A második félidőben a szűk rotáció miatt már több hibánk volt. Richards védését jól megszerveztük, és amikor türelmesen támadtunk, akkor a helyzeteink is megvoltak. Amikor a Körmend javított a védekezésén, akkor dőlt el a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!