BC Körmend

2015.11.20. 14:48

A MAFC ellen, újabb körmendi győzelem reményében

Körmend – Az Egis Körmend a sereghajtó MAFC együttesét fogadja a férfi kosárlabdázók élvonalának 9. fordulójában. A találkozó szombaton, 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Eredetileg a vasi piros-feketék lettek volna a fővárosiak vendégei, de a Gabányi László Sportcsarnok felújítása még nem fejeződött be, ezért a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot. A keddi FIBA Európa Kupa-mérkőzésen bemutatott fantasztikus védekezés jó  alapot  teremthet a Körmend számára a biztos győzelemhez, az esetleges elbizakodottság viszont komolyan visszaüthet.

Mert bár a MAFC mindössze egy győzelemmel a tabella utolsó helyén áll a forduló előtt, de korábban tudott győzni Zalaegerszegen és semleges pályán a Falco ellen is csak egy ponttal kapott ki. Előzetes gondolataiban a vendégek veszélyes játékosaira hívta fel a figyelmet Teo Csizmics is.

Josh Duinkera kedden tíz lepattanót szerzett. A MAFC ellen is fontos szerepe lehet a vendégek centereivel szemben Fotó: Unger Tamás

– Különösen a palánk közelében erős a MAFC – mondta a vezetőedző. – Nemrég érkezett hozzájuk egy amerikai kosaras, akivel tovább erősödtek. Mozgékony, atletikus, jól blokkol és a zsákolással sem áll hadilábon. Aztán ott van még két másik magas ember, egy szerb és az indiai-kanadai Sihota, velük nagyon erős belső poszton a MAFC. Az amerikai irányító, aki 15-16 dobást vállal meccsenként és az átlag pontjai is ekörül vannak. Szóval nem lesz könnyű, de nagyon fontos meccs ez a számunkra, különösen itthon. A versenyben maradásunkhoz létszükséglet a hazai siker. Egyértelműen győzelemre fogunk játszani, százszázalékos erőbedobással. Aztán jöhet az eddigieknél hosszabb szünet, amit már nagyon várunk, hogy nyugodtabb körülmények között folytathassuk a közös munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!