BC Körmend

2014.04.09. 13:15

Aaron Mitchell lélekben, hitben erősítené meg csapatát

Körmend - Egy mentálisan erősebb, jobban védekező és gyorsabb, sokat futó csapatot szeretne látni a pályán Aaron Mitchell, az Egis Körmend új vezetőedzője. Az osztrák állampolgárságú, de amerikai származású tréner első célja pedig az, hogy szombaton nyerjenek a a Szeged ellen.

Németh Zsolt

Az új vezetőedző, Aaron Mitchell járt már Körmenden. Tavaly nyáron a Hanga Ádám nevével fémjelzett tábor egyik trénere volt, de a Fürstenfeld edzőjeként is megfordult már a sportcsarnokban. Második munkanapján nagyon elismerően szólt új csapatáról.

– Ez egy nagyon jó képességű, remek kosarasokból álló csapat, amelynél nem is kell jelentősebb változtatásokat eszközölni, csak jobbá tennünk néhány dolgot. Biztos vagyok abban, hogy megértik, mit szeretnék módosítani. A védekezésben mindenképpen szükség van előrelépésre. A támadásban véleményem szerint az egyik legjobb erőt jelentő csapat a miénk Magyarországon. De mind a kettőt ugyanolyan intenzitással kell végezni. Egyszerre kell jól támadni és jól is védekezni. A védekezésbe fektetett energiát mindenképpen növelnünk kell, hogy olyan eredményeket érjünk el, amire a Körmend képes és hivatott.

Fotó: Szendi Péter

– Van elég ideje erre a munkára?

– Egy edző, ha ilyen helyzetbe kerül, akkor mindig jól jönne neki még idő, de ez az egy hét a mérkőzésig több, mint ami a legutóbbi csapatomnál volt. Akkor ugyanis csak egy napom volt a bemutatkozásig. Keményen dolgozunk, és itt van Hencsey Tamás, aki jól ismeri a csapatot, a játékosokat, ő képviseli a folytonosságot. Mindenképpen gyorsabb játékot szeretnék látni. Előttünk van három mérkőzés, amelyeket követően remélem már tisztán látható lesz, amit szeretnék elérni, amit szeretnék kihozni a fiúkból. Dinamikusabb támadásokat, sok futást és hatékony védekezést várok majd tőlük, amihez mentálisan is magasabb szintre kell lépniük.

– Mi a kosárlabdával kapcsolatos filozófiája?

– Alapvetően pozitív személyiség vagyok. Számos országban, több különböző ligában játszottam, sikereket is értem el játékosként. Bajnok lettem, amit aztán edzőként megismételtem. Tudom, mi az, amit hozzá kell tenni mentális részről ahhoz, hogy siker születhessen. Ez az, amit ebben a helyzetben itt is tehetünk. Megerősíteni mentálisan a gárdát. Emlékszem azokra az időkre, amikor Körmend az egyik legrettegettebb helyszín volt az ellenfelek számára. Szeretném, ha a játékosaim átéreznék ezt, és ez visszatérhetne. Szeretném, ha átéreznék a csapatnak a magyar kosárlabdázásban betöltött szerepét, dicső múltját, és ahhoz méltóan, annak szellemében szerepelnének.

– Mit tehet mindezért? Melyek a legfontosabb céljai?

– A legfontosabb, hogy megnyerjük a középszakaszt, ezt lépésről lépésre kell elérnünk. Ehhez leginkább jó szemléletet adhatok, illetve a taktikai elképzeléseimmel is hozzájárulhatok. Most a legfontosabb az, hogy szombaton győzzünk – hogy a játékosok elhiggyék, jó az új irány, és hogy érezzék a pozitív energiát, ami lendületet adhat a folytatáshoz.

Kapcsolódó cikkek:

Hencsey Tamás a körmendi edzőváltásról

A vasiak triplaesőt zúdítottak a nyíregyháziakra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!