Belföld

2016.08.10. 11:41

Tankoljon péntekig!

Körkép – Eddig tartott az augusztusi áresés a benzinkutaknál. Három forinttal drágul pénteken a benzin és a gázolaj is. A különbségek nem változnak, csak a megyehatáron belül is óriásiak.

Bakos Ágnes

Országos átlagban 324 forintra emelkedik egy liter benzin ára, ha egy az egyben realizálódik a kutaknál a nagykereskedelmi áremelés. Egy liter dízel 322 forint lesz országos átlagban, az ugyancsak háromforintos áremeléssel péntektől.

Vas megyében péntekig még tankolhatnak a dízelesek a lélektani, háromszázas határon: a legolcsóbb vasi kútnál, Sárváron ugyanis 301 forintot kérnek egy literért a gázolajból. A legdrágább dízelt Szentgotthárdon mérik: 349 forint egy liter. Várhatóan mindkét szélsőséges árhoz hozzáadódik a három forint, vagyis a különbség stabil: 48 forint.

A benzinnél hasonló a helyzet: péntekig a legolcsóbb vasi 95-ös 307 forint, aztán várhatóan 310 lesz. Egy kámi benzinkútnál mérik. A legdrágább egy szombathelyi töltőállomás, ahol 336 forint most egy liter benzin, 339 forint lehet péntektől.

Két augusztusi árcsökkentés is megelőzte a 12-i drágítást: 3-án kettő forinttal lett olcsóbb a benzin és négy forinttal a dízel. Augusztus 5-én kettő forinttal csökkent a benzin és újabb négy forinttal a dízel ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!