Belföld

2009.02.26. 03:29

Tarol az influenza

<b>Megyei körkép </b> - Egyre több az influenzás megyénkben, a legtöbben Sárváron és Celldömölkön estek ágynak. A körmendi kórházban tegnap óta látogatási tilalom van életben. Az influenzajárvány január utolsó hetében kezdődött,s most tetőzik a megyében

Bajdó Bettina

- Százezer lakosból 664-en influenzások a megyében, az előző héten ez az arány 562 volt - mondta dr. Béres Zsuzsanna, az ÁNTSZ regionális járványügyi orvosa. - Az influenza aktivitása továbbra is magas, sőt az előző hetihez képest 18 százalékkal emelkedett a betegek száma. Megyénk kistérségeiben mindenütt többen fordultak orvoshoz, a legtöbb beteget a sárvári és a celldömölki kistérségi intézet területéről jelentették, itt közel 30 százalékkal többen influenzások, mint az előző héten.

A járványügyi orvos hozzátette: a 15 év felettiek között van a legtöbb beteg, de eddig közösségi halmozódás nem fordult elő. A múlt héten a Markusovszky kórház fertőző osztályáról küldtek egy influenzagyanús betegtől mintát az országos laboratóriumba, az eredmény negatív lett.

Az influenzajárvány miatt tegnaptól a körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház valamennyi fekvő-beteg-ellátó részlegén tilos a látogatás - tudtuk meg dr. Németh Attilától, a kórház igazgatójától. Az intézkedés a járóbeteg-ellátást nem érinti. A tilalomra azért van szükség, mert szeretnék megelőzni a járvány terjedését. A körmendi kórházban a látogatási tilalom szerda nulla órától visszavonásig érvényes. Ez azt jelenti, hogy beteget látogatni nem lehet, csomagot csak a portáig lehet vinni.

A megyében a sárvári, a celldömölki és a szombathelyi kórházban továbbra sem kellett korláto-zást bevezetni. Azokban az intézményekben azonban, ahol nics látogatási tilalom, ott sem árt betartani néhány jó tanácsot. Az ÁNTSZ orvosa azt ajánlja, hogy a beteget csak egy hozzátartozó látogassa, és ne töltsön sok időt rokona mellett. Látogatási tilalmat általában a regionális tiszti- orvos rendelhet el, megyénkben ez másképp van, itt a kórházak igazgatói függeszthe-tik ki a táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!