Bulivan

2010.07.30. 04:55

Újra megjelenik a Queensryche legsikeresebb albuma

Húsz évvel ezelőtt jelentette meg eddigi legsikeresebb albumát, az Empire című nagylemezt a progresszív heavy metal egyik vezető formációja, az amerikai Queensryche. Az évforduló kapcsán a kiadvány újra napvilágot lát, ám ezúttal digitálisan feljavítva, bónusz dalokkal kiegészítve, dupla CD formátumban.

Gyuricza Ferenc

Az Empire annak idején háromszoros platina státuszt ért el, s szerepelt a Billboard magazin Top 200-as listáján is. Az albumon olyan slágerek kaptak helyet, mint a Jet City Woman, az Another Rainy Day, az Anybody Listening, a Best I Can vagy a címadó szerzemény. Ezek szintén megjárták a különböző slágerlistákat, illetve a mai napig a koncertprogram részét képezik. Az új kiadás szeptember 14-én kerül a boltokba. A dupla CD-s formátum az eredeti dalok digitálisan feljavított változata mellett 13 további szerzeményt is tartalmaz. Közülük tízet egy 1990-es londoni koncerten rögzítettek, ez a felvétel egy külön CD-t képez majd. A fennmaradó három dal igazi különlegesség, hiszen felkerül az albumra a The Adventures Of Ford Forlaine című mozifilmhez rögzített Last Time In Paris, az eredetileg a Simon & Garfunkel duó által játszott Scarborough Fair feldolgozása, valamint a ma már szinte sehol máshol be nem szerezhető Dirty Lil’ Secret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!