Bulvár

2017.08.01. 13:06

5 tipp, hogyan éld túl a kánikulát

Ezekkel a tippekkel garantáltan könnyebbé teszed a forró napokat!

Horváth Izabella

A héten nagyon meleg napok várnak ránk, több megyére figyelmeztetést adtak ki. Ilyenkor különösen figyelnünk kell egymásra és magunkra, hiszen az ilyen idő megterheli a szervezetet.

Itt van pár tipp, hogyan éljük túl a kánikulát:

1. Reggel és este kicsit hűvösebb a levegő, éppen ezért ekkor érdemes szellőztetni. Nap közben csukjuk be az ablakokat és sötétítsünk be, így kellemesebb idő lesz otthonunkban.

2. Igyunk sok vizet, ne várjuk meg amíg szomjasak leszünk! Ilyenkor a szervezetünk sokkal több folyadékot ad le. Legalább 2 liter folyadékot kell ilyen hőségben bevinnünk a szervezetünkbe. Próbáljuk meg kerülni a cukros, koffein és alkohol tartalmú italokat.

3. Gyakran permetezzük magunkat vízzel, vagy borsmentás testpermettel. A hűsítő testpermethez nem kell más, csak borsmenta tea vagy illóolaj vízbe csepegtetve. A folyadékot tegyük egy spriccelős palackba, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.

4. Csináld magad légkondi: Ha egyszerűen nem enyhül a hőmérséklet otthonunkban, ezzel az egyszerű trükkel csinálhatunk magunknak "légkondit". Mindössze annyit kell tennünk, hogy a ventilátor elé jeget teszünk. Miközben a jég olvad, a ventilátor a hideg levegőt szétfújja a szobában és hűvösebb idő lesz.

5. Nehéz ételek helyett válasszunk inkább könnyű ételeket. A zsíros ennivalók fokozzák a melegségérzetet és terheli a szervezetet ilyen időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!