Bulvár

2016.10.17. 18:20

Nagyszínpadi premier a Weöres Sándor Színházban

Vannak várva-váratlanul igazán felhőtlen, szép esték. Pont ilyen volt a Weöres Sándor Színház első idei nagyszínpadi premierje - és a premiert követő születésnapi díjátadó az Akacs 7-ben.

Ölbei Lívia

Tizedik évébe lépett a WSSz! Az Ahogy tetszik Horgas Ádám rendezésében színpompás mese felnőtteknek: a sokszínű szerelemről. Ráadásul a többfunkciós díszletdobogók a díj-átadón is jó szolgálatot tettek. Örülni jó, örüljünk együtt! Úgyis ritkán adódik ilyesmire alkalom.


EGÉSZSÉGÜNKRE Horgas Eszter fuvolaművész két testvérének is drukkolt az Ahogy tetszik-premieren: Ádám a rendező, Péter tervezte a díszletet. Eszter több személyes utalást is felfedezni vélt, mindjárt kiderül, tudatosan kerültek-e bele az előadásba.


SORS Endrődy Krisztián „a mi fiunk”, de most a szüleivel örül a Holdbeli csónakos-díjnak, amelyet az idén neki szavaztak meg a színészkollégák. A véletlen (vagy a sors?) hozta úgy, hogy ezen az estén Alberti Zsófi szülei vigyáztak Misura - így aztán az Endrődy-(öröm)nagyszülők ott voltak az Ahogy tetszik-premieren. A végén meg nem akartak hinni a szemüknek.

 

FELESÉG Alberti Zsófi a földi szerelmet testesíti meg nagyon szépen, érzékenyen az Ahogy tetszik-előadásban. Ezek itt már a premier utáni díjátadás pillanatai: Zsófi boldog, élete párja, férje és kollégája, Endrődy Krisztián sikerének örül, de nagyon. Ilyen a spontán díjöröm! És akik vele örülnek: Fejes Péter a Holdbeli csónakos-díjat megalapító színházi szenátusból és Móri Csaba a háttércsapatból, újdonsült Opel-különdíjas, a színészek döntése szerint.

ÜNNEPLÉS Három illusztris vendég az Ahogy tetszik épp kezdődő premierbulijából. Lőrinczy Attila író szívesen látott vendég a WSSz-ben: ő jegyzi szerzőként a Könnyű préda című „mai csehoviádát”, amellyel anno a Karneválszínház örvendeztette meg a közönséget. Stekovics Gáspárt (Stekót) aligha kell bemutatni: képzőművész, fotográfus (hosszú? méla? lesben!). Végül, de nem utolsósorban az ifjabb Lőrinczy, Mátyás - aki, úgy tűnik, letér a művészi útról: jogász lesz.

 


KÉPESEK Miért szép? Mert Dömötör Kati, Kaczmarski Ági és Oroszy Csaba széppé teszi: ők a színházi sorozatot sikerre ítélő különleges portréfilmsorozat készítői. Az Ahogy tetszik-premier után kifejezetten Nagy Cili Testvérek című festménye előtt szerettek volna fényképezkedni az aulában. Az Alkalmazott alkotók tárlatot Csaba rendezte. Hát minden kívánságuk így teljesüljön!




EGYÜTT A büszke férj: Mentes Attila. A boldog feleség: M. Kapornaki Rita, aki rendezőasszisztensként kapta meg a Holdbeli csónakos-díjat. Munkában volt a premieren is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!