A celli nagypapa erdélyi turnéra indult

2015. március 17., 14:15 szerző: Ölbei Lívia
komment
Celldömölk, Erdély - A celli Soltis színház az idén sem hagyja ki az erdélyi turnét. Úton hazafelé megáll a társulat Toldon, az Igazgyöngy Alapítványnál.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Soltis színház társulatát sok erdélyi településen várják tárt karokkal. Az idén Szilágykraszna volt a tavaszi turné első állomása, aztán Erdőszentgyörgy, Gyulakuta következett. Ma Makkfalván és Korondon lesznek előadások, csütörtökön Segesvár és Kőhalom, pénteken Szováta és Jobbágyfalva következik. A ráadás pedig, úton hazafelé: a Hajdú-Bihar megyei Told, ahol a fantasztikus Igazgyöngy Alapítvány működik. Az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra évek óta mindent megtesz azért, hogy a környék mélyszegénységben élő lakossága képes legyen kiemelkedni a reménytelenségből. A Soltis színház pedig mindig örömmel lép föl a rendkívül érzékeny és fogékony felnőtt- és gyerekközönség előtt.

Stangl Franciska és Lang Letícia elintegetik a turnézókat: Piller Ádámot, Hajba Beát, Nagy Gábort – a társulat vezetőjét – és Sz. Bertalan Editet, aki nem csak Erdélyben segít sokat
Fotó: Soltis Lajos Színház

A társulat a idén a vadonatúj Gabi és a repülő nagypapa című előadással utazott Erdélybe. Ulf Stark meséjét Gimesi Dóra daramaturg-író alkalmazta színpadra, a celli előadás rendezője Benkő Ágnes. Gabit Marton Mercédesz, a nagypapát Nagy Gábor játssza, szerepel az előadásban Piller Ádám, Benkő Ágnes, Hajba Beatrix és B. Péter Pál is. A díszletet Horgas Ádám munkáinak felhasználásával Marton Miklós és Illés Erika képzőművész készítette. Zene: Borsos Miklós és Csiszár László. A turnén Bruckner Roland, Sipos László és Sz. Bertalan Edit segíti a társulat munkáját.

A Gabi és a nagypapa-előadás érzékeny témát érint, nagy empátiával. Nemcsak a mostanában egyre szélesebbnek és egyre félelmetesebben tátongónak tűnő generációs szakadék fölött ver hidat, hanem olyasmiről is beszél, amiről ma végképp kevés szó esik: az elmúlásról, a veszteségről. Úgy beszél minderről, hogy azzal csak nyerünk.

 

Ölbei Lívia

2015. március 17., 14:15 szerző: Ölbei Lívia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...