Celldömölk

2014.08.20. 18:45

Augusztus 20-ai ünnep Celldömölkön - Kovács Ferenc: Ma is erős lábakon áll a magyar állam

Celldömölk - Ünnepi szentmisével vette kezdetét az államalapítás ünnepe Celldömölkön, majd a Kemenesaljai Művelődési Központban tartottak ünnepi gálaműsort.

Tóth Csongor

Hatalmas tapsot kapott az a lengyel néptánccsoport, amely bemutatta tudását Celldömölkön az augusztus 20-i rendezvényen.

Az ünnepségen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Fehér László, a város polgármestere és Rozmán László, a celldömölki tankerület igazgatója is.

Joós Viktória egy klasszikus magyar dallal, a Ha én rózsa volnék című művel készült.

Az ünnepi beszédet ezúttal Fehér László polgármester és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke mondta. Fehér László beszédében augusztus 20. fontosságáról és Szent István király életművéről beszélt.

Kovács Ferenc hangsúlyozta: Szent István olyan államot teremtett, amely ma is erős lábakon áll.

A rendezvényen sok kitüntetést adtak át, az oktatás, a kultúra, az egészségügy, a vállalkozói szféra jeles képviselőinek.

Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, hogy nagyon sok kiváló ember kapott kitüntetést.

– Nekünk azon is kell dolgoznunk, hogy a mai celldömölki fiatalok is úgy szeressék városukat, hogy egyszer majd ők is jó és maradandó dolgokat alkossanak lakóhelyükért – zárta gondolatait a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!