Drágább lesz a kenyér és a pékáru, az alapanyagok, a szállítási- és energiaköltségek növekedését nem tudják lenyelni a szereplők. A minőségi üzemek túlélhetnek.
A kovászos kenyér egy olyan alap, amire egészséges étrendet, családot és társadalmat lehet építeni – ez a filozófiája az újranyitott Roznár Kenyérháznak, amelyet egy Belgiumból hazaköltözött fiatal házaspár működtet, hogy a kovászos kenyér hagyományát csa
3. helyen végzett a Babusgatós kézműves kenyerük teljes kiőrlésű változatával Budapesten a Kenyérlelke Fesztiválon. A termék még nincs forgalomban, de már egy ideje tesztelik.
A mindennapi kenyér a szükséghelyzet idején is nélkülözhetetlen a családok számára. Ma egy olyan embert szólaltatunk meg, aki évtizedek óta pékműhelyben dolgozik, ezekben a hetekben nemritkán napi tíz órát áll helyt a szokásos nyolc helyett.