Riasztófegyverből lőhettek a Kiskar utcában

Az országos tendenciához hasonlóan Vasban is szinte havonta támad fegyveres rabló pénzintézetre, valutaváltóra. Legutóbb karácsony előtt, a szombathelyi Kiskar utcában járt egy bűnöző.

Angyal László

Múlt  szerdán,  három óra  után lépett be a pénzintézetbe egy 180 centiméter magas, erős testalkatú   férfi, aki fekete ruházatot viselt, fekete pulóverének  csuklyáját a fejére  húzta, arcát sállal takarta el. Azonnal pénzt követelt.

Amikor  az alkalmazottak meglátták, hogy  pisztoly van a kezében, nyomban fedezéket kerestek. Úgy tudjuk, hogy egyik hölgy  lehajolt a pult mögé, másik kettő pedig egy  sarok takarásában keresett fedezéket. Ezután egy lövés  is eldördült.

A rendőrség feltételezése szerint az elkövető  gázriasztófegyvert használt,  melynek lőszere a nyálkahártyát irritáló gázt terített szét. A   megriadt alkalmazottak a  rablónak átadták a kasszában lévő pénzt.  A  férfit az utcán is látták:  a belváros felé tartott, majd  a Hefele Menyhért utcán  befordulva tűnt  el a zuhogó esőben.

A takarékszövetkezetben hétfőn újra indult az élet:  délelőtt  tíz órakor több  ügyfél is volt  a fiókban.  Ahol egyébként nincs biztonsági őr, és több bankfiókhoz hasonlóan  üvegfal sem választja el a pénztárost az  ügyféltértől.

Mivel ugyanezt a fiókot  évekkel ezelőtt egyszer már hasoló módon kirabolták, szerettük volna erről  Palotás Péternek,   a Rum és Vidéke Takarékszövetkezet  ügyvezető igazgatója véleményét is hallani, ám ő a  nyomozás érdekére hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.  

Dr. Tánczi Tibor,  a  vasi főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint  idén a posták, kis takarékszövetkezeti fiókok, valutaváltók voltak a fegyveres rablások célpontjai. Vélhetően azért, mert  védtelenebbek, mint  nagy forgalmú  pénzintézetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!