Vas Népe szépei: összeállt a tizenkettes lista

Finisébe érkezett lapunk második szépségversenye. Az olvasók egy éven át szavazhattak a hónap szépére. Az általuk kiválasztott tizenkét lány már készül a döntőre.

Bajdó Bettina

Egy éven át több mint 300 lányt mutattunk be az újságban, s közülük olvasóink internetes szavazatai alapján kerültek ki a hónap szépei. Ezzel a győzelemmel a lányok kvalifikálták magukat a november 6-ai döntőre, ott derül majd ki, hogy ki nyeri el a megye és a lap szépe címet.

Összeállításunkban bemutatjuk azt a 12 lányt, akit olvasóink érdemesnek tartottak arra, hogy ringbe szálljanak a koronáért.

Második szépségversenyünk első fordulóját a jánosházi Gáncs Laura nyerte. Augusztus szépe a szombathelyi Szent-Györgyi Albert Középiskola testnevelés tagozatos tanulója, ami meg is látszik alakján. Laura Jánosházán többször fellépett divatbemutatókon, a  közeljövőben pedig komolyabban szeretne foglalkozni a modellkedéssel. A sportos szépség tíz évig akrobatikus rock and rollt táncolt. Laura szabadidejében aerobikozik, a televízióban pedig legszívesebben a birkózást nézi. 

Szeptember szépe, Biliczki Edina édesanyja biztatására jelentkezett versenyünkre, s nagyon bízott abban, hogy nyerni fog. Edina Váton lakik, de munkája Szombathelyhez köti. Nem szokványos női foglalkozást űz: egy autóalkatrész-kereskedésben dolgozik.  Az ő feladata a megrendelt alkatrészek kiszállítása, így szinte egész nap jön-megy és pakol.

Októberben Szoboszlai Vivien kapta a legtöbb szavazatot. A szombathelyi lány kereskedelmi marketinget tanul, s továbbtanulását is ebben a szakmában tervezi, de kacérkodik a szépségiparral is.  Korában rengeteget sportolt, kézilabdázott, röplabdázott, teniszezett és versenyszerűen úszott. Emellett néptáncra is járt, ám ezeket mind abbahagyta a tanulás kedvéért.

November szépe Moldován Arabella, szombathelyi középiskolás lett.  A Teleki Blanka Szakközépiskola tanulója webgazdaságot tanul, szabadidejében moziba és szórakozni jár a barátaival. Óvodás kora óta szíve csücske az éneklés, tavalyig tanárnál képezte a hangját, azonban egyelőre befejezte az éneklést, most a tanulmányaira koncentrál.

Grebenár Klaudia nyerte el leginkább a szavazók tetszését az év utolsó hónapjában. A 19 éves nárai lány a budapesti Corvinus egyetem turizmus-vendéglátás szakán tanul. Iskola közben ritkán van itthon, mivel a fővárosban lakik. Elárulta, hogy a ruhatárában a sportostól az elegánsig minden darab megtalálható. A

Január Szépének, a szombathelyi Simon Máriának az  álma jelenleg az, hogy fogászati asszisztens vagy marketing ügyintéző legyen. Tíz évig hódolt a hip-hopnak, a táncórákat azonban a tanórák miatt abba kellett hagynia. Büszke arra, hogy néha modellkedésre is felkérik, fellépett már Budapasten, egy nemzetközi divatbemutatón is. szabadidejét barátaival, s kedvenc spánieljével tölti.

A 21 éves jánosházi Berta Anett lett február szépe. Anett az oxfordi egyetem budapesti kihelyezett főiskolájára jár, ahol közgazdaságot és marketinget hallgat angolul. Hobbijai közt szerepel a nyelvtanulás, nemcsak angolul, hanem németül és jól beszél, s szeretne olaszul is tanulni. A fiatal lány imádja a telet, mert ilyenkor hódolhat a szenvedélyemnek a síelésnek és a snowbordozásnak. 

Egy büki szálloda recepciósa nyerte el a március szépe címet. A 24 éves sárvári lány, Berghoffer Boglárka a Nyugat-magyarországi Egyetem kereskedelmi és marketing szakán tanul, azonban múlt félévben halasztott, mivel közel egy éven át Németországban vállalt bébiszitter állást. Jelenleg egy büki szállodában dolgozik. Bogi szeret nyelveket tanulni, kirándulni, családcentrikus és kedveli a kutyákat.

Április szépe a Sárváron élő diáklány Góczán Gréta lett. A fiatal lány Budapesten tanul, egy gazdasági főiskolán kereskedelmi marketinget hallgat.  A fiatal lány szabadidejében szeret táncolni, de versenyszerűen már nincs rá lehetősége, viszont egykori táncpartnerével még mindig szívesen vállalnak fellépéseket. A lány több szépségversenyen is megmérette magát, 16 évesen már egy országos verseny döntőjéig is eljutott.

Május szépe a sorokpolányi  Horváth Petra lett. A 17 éves lánytól nem áll messze a divat és a szépségipar világa: divat- és stílustervező szakon tanul a szombathelyi Teleki Blanka Szakképző Iskolában. A tanulás mellett modellkedik, és fotózásokra is jár. Petra számára a nyár egy része munkával telt: fotózásokat, divatbemutatókat vállalt, és a vendéglátásban egy pult mögött  is dolgozott.

Osztrosits Katalin lett június legszebbje. A 20 éves toronyi lány idén végzett a Teleki Blanka szakképző iskolában, ahol két évvel ezelőtt érettségizett, ruhaipari technikus minősítést szerzett. Kati    szeretne továbbtanulni egy kereskedelmi szakközépiskolában. Katalin a tanulás mellett modellkedik is. 

Az internetes szavazás alapján olvasóink július szépének a körmendi Bauer Máriát választották. Július szépe a Rázsó szakközépiskolában ballagott idén, de az érettségi vizsgája még hátravan. Szabadidejében szeret a barátnőivel lenni, zenét hallgatni, vásárolgatni és aludni.

Augusztus: Gáncs Laura
Szeptember: Bilicki Edina
Október: Szoboszlai Vivien
November: Moldován Arabella
December: Grebenár Klaudia
Január: Simon Mária
Február: Berta Anett
Március: Berghoffer Boglárka
Április: Góczán Gréta
Május: Horváth Petra
Június: Osztrosits Katalin
Július: Bauer Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!