Vona Gábor: az élősködést kell megszüntetni

Magyarország problémáit addig nem tudjuk megoldani, amíg meg nem szüntetjük az élősködést - hangoztatta pártjának választási fórumán szerdán Szombathelyen Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

MTI

A legnagyobb élősködőnek a közéletben a politikát, a gazdaságban a multinacionális cégeket, a társadalomban pedig a cigányságnak beilleszkedni és dolgozni nem akaró részét nevezte az ellenzéki parlamenti párt elnöke. Vona Gábor szavai szerint a politikai élősködés legszembetűnőbb formája a korrupció.

Kifejtette: azokkal a multinacionális cégekkel nincs semmi baj, amelyek munkahelyeket teremtve olyan technológiát és magas munkakultúrát hoznak be az országba, amivel mi is többek leszünk.

A probléma azokkal a multinacionális cégekkel van, amelyek olyan dolgokat vesznek el, amit mi is megtudnánk csinálni. Példaként a tudatosan leépített élelmiszeripart, gyógyszeripart és a textilipart említette.

Vona Gábor Szombathely egyik szállodájának nagytermében 150-200 fős hallgatóság előtt mondta el beszédét, a lakossági fórumra Körmendről érkezett, ahol szintén pártjának önkormányzati képviselőjelöltjei mellett kampányolt.

Szombathelyen bemutatkozott Balassa Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje, aki ismertette programját. Olyan hétköznapi gondokat vetett fel, mint a parkolás, az anyák ismételt munkába állásának megkönnyítése, vagy annak szükségessége, hogy minél hamarabb megépüljön a Szombathelyről Győrig vezető gyorsforgalmi út.

Bana Tibor országos listáról bejutott, Vas megyében élő országgyűlési képviselő pártjának eddigi parlamenti munkáját értékelte, megfogalmazása szerint vegyes érzésekkel lép be nap mint nap a nemzet templomába, az Országgyűlésbe, ahol erőltetett tempóban hoznak meg fontos döntéseket, de érzékelhető az is, hogy a pártérdekeket sokan a nemzeti érdekek fölé helyezik.  

A fórumon röviden bemutatkozott több önkormányzati képviselőjelölt is, legtöbben a hitelesség és az emberek szolgálatának fontosságát hangsúlyozták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!