Hosszú idő után újra lesz mozi Csepregen

Jövő héttől újra lesznek mozielőadások Csepregen. A filmvetítés hagyományának visszahozása egy általános iskolás csoport kezdeményezésének köszönhető.

Tersztyánszky Krisztina

Két évvel ezelőtt adták át Csepregen az általános iskola új épületét, melynek tágas aulájában beépített kivetítővászon is található. Dr. Barityné Házi Ottilia, a Dr. Csepregi Horváth János Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény (KIKI) igazgatója igyekszik minél többféle módon kihasználni az esztétikus közösségi teret. Az aula kezdettől fogva számos bálnak, közéleti rendezvénynek is helyet ad.

A filmvetítés ötlete az iskola egy vegyes korosztályú gyermekcsapatától származik, akik a tavalyi tanévben, a Derkovits iskola Kismenedzser vetélkedőjére a KIKI MOZI projekttel készültek.

Munkájukat Molnár Sándorné tanárnő segítette. Most a projekt  továbbfejlesztve valósággá válhat. A vetítéseket a Savaria Mozi vállalja, a költségeket, bérletvásárlással  vállalkozók és magánemberek állják.

A több mint húsz év után újrainduló vetítéseken a környékbeli települések lakóit is várják. Az első film, a Mamma Mia! november 25-én pereg, ettől kezdve minden csütörtökön hatkor a felnőtteknek, pénteken fél hatkor pedig a diákoknak vetítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!