Celldömölk: átadják a Szentháromság és a Hollósy teret

Szombaton fontos állomásához érkezik a celldömölki belváros felújítását célzó projekt: ünnepélyes keretek között átadják a fölújított Szentháromság és Hollósy teret.

Ölbei Lívia

A közösségi élet és a gazdaság élénkítését hivatott szolgálni az a több mint 700 milliós projekt, amelyet  tavaly ősszel indított útnak - uniós és állami támogatással - a celldömölki önkormányzat. A beruházás a befejezéséhez közeledik.

Ami már  megvan: a Dr. Géfin tér díszburkolatot kapott, megújult a világítása, átalakították a csapadékvíz-elvezetési rendszert és a parkolókat. Befejeződött  a Sági út - Ifjúság tér átalakítása is: megújultak a parkolók, utak, járdák, burkolatok, korszerűsítették a közvilágítást,  új belső parkolókat hoztak létre.

Túljutott a projekt a Sági úti tizenegy emeletes tömbbelsőben szükségessé vált parkolóépítésen és közműfejlesztésen is. Ami még folyamatban van: az art-mozi kialakítása a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. (A vetítővászon elé pódiumot is terveznek, hogy a terem a filmvetítésen kívül más programok  például színházi előadások  megvalósítására is alkalmas legyen.)

Október 22-én (szombaton) pedig fölavatják a projekt során felújított Szentháromság teret és Hollósy teret. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik a katolikus kegytemplomban (a misét celebrálják: dr. Veres András megyéspüspök és Kirner Zoltán Antal  katolikus plébános), az avatás 11 órakor kezdődik.

Beszédet mond: Fehér László polgármester, Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, Vas megye közgyűlésének elnöke és Kiss Péter országgyűlési képviselő, Celldömölk díszpolgára. Délután 3 órakor kulturális program kezdődik a frissen felavatott  Szentháromság téren.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!